Petrov: očekujem da će razgovori biti gotovi za tjedan-dva dana

32

Prvi čovjek Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u utorak kako očekuje da će razgovori s Domoljubnom koalicijom o suradnji biti gotovi u idućih tjedan-dva, ne odbacivši pritom mogućnost da on bude mandatar Vlade.

“Budući da je SDP odbio naše prijedloge odlučili smo nastaviti razgovore s Domoljubnom koalicijom i vjerujemo da bismo ih vrlo brzo mogli završiti”, rekao je Petrov nakon konzultacija kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.
Ponovno je izrazio nadu da će se treća strana, odnosno kolacija Hrvatska raste, uključiti u taj pregovarački proces.
“Most nije na strani ni jedne kolaicije. Mi smo na svojoj strani, a nastavljamo dalje razgovore s stranom koja je prihvatila naše prijedloge”, rekao je.
Vjeruje da će pregovori s Domoljubnom koalicijom biti gotovi u idućih tjedan-dva, a pitanje mandatara Vlade u idućih tjedan dana.
S predsjednicom, kaže, uopće nisu razgovarali o mandataru vlade već o razgovorima koje će imati s Domoljubnom koalicijom.
Pitanje premijera stvar je usuglašavanja s drugom stranom, kazao je. “U ovom trenutku ne bi bilo ozbiljno da izlazimo s bilo kojim imenima u javnost”, kazao je, a na pitanje novinara hoće li on biti mandatar odgovara da će Most inzistirati na nestranačkom mandataru.
“A gdje će proces odvesti, to ćemo vidjeti”, nastavio je. Volio bi, kaže, tu mogućnost isključiti u ovom trenutku. “Naravno,  nikad ne reci nikad”, dodaje.
Na primjedbu kako je mogućnost da mandatar bude nestranačka osoba osporavana u javnosti, kao i od dijela izabranih saborskih zastupnika, Petrov odgovara da su se na izborima birali zastupnici koji, kada postoji 76 glasova potpore za mandatara, mogu predložiti bilo koje ime.  “A hoće li to biti čelnici stranaka ili nestranački kandidati, to je stvar koja je prepuštena tim istim zastupnicima”, zaključio je.

VEZANE VIJESTI
Predsjednica Gradskog vijeća Grada Siska Ivana Cindrić Krčelić i vijećnik Predrag Sekulić napuštaju MOST

Izvor: Hina

Foto: FaH

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here