Plenarno zasjedanje Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

111
Foto Zgž

U Strasbourgu se od 26. do 28. listopada održava plenarno zasjedanje Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, po prvi puta u fizičkom obliku nakon početka pandemije koronavirusa, objavljeno je na stranici Zagrebačke županije.

Hrvatsko izaslanstvo u Kongresu djeluje u Domu regija i u Domu lokalnih vlasti Kongresa, a na 41. sjednici sudjeluju: Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka, Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije, Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca i Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije.

Kongres na ovoj sjednici raspravlja o polugama oporavka nakon borbe s koronavirusom i izazovima migracijske krize, ali i govoru mržnje i lažnim vijestima na internetu, cjeloživotnom obrazovanju, izazovima i mogućnostima za općine, kao i međuregionalnoj i prekograničnoj suradnji za bolju teritorijalnu integraciju u Europi.

Inače, Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe tijelo je koje predstavlja lokalne i regionalne vlasti 47 zemalja članica Vijeća Europe. Jedna od najvažnijih zadaća je promicanje lokalne i regionalne demokracije i jačanje prekogranične i međuregionalne suradnje u proširenoj Europi, te se bavi svim političkim  pitanjima koja se tiču lokalnih i regionalnih vlasti, posebice pitanjima lokalne i regionalne autonomije, urbanizma i prostornog uređenja, zaštite okoliša, kulture, prosvjete, socijalnih službi i zdravstva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime