Plenković predložio Kuščevićevu zamjenu, Sabor o njemu glasa u četvrtak

16

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je izjavio da će za novog ministra uprave predložiti Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku.

“Malenica je mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u pitanja i teme javne uprave i svega povezanog s nadležnostima uprave”, rekao je premijer te ocijenio kako je on “odličan izbor i osvježenje”.

Nakon sastanka s koalicijskim partnerima u Banskim dvorima najavio je da će se u sljedećim danima obavljati konzultacije i u vezi drugih mjesta u vladi, te da će uslijediti izglasavanje povjerenja Malenici i drugima.

Ivan Malenica rodio se 1985. u Šibeniku. Diplomirao je na pravnom fakultetu u Splitu, a od 2013. student je na posljediplomskom doktorskom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava.

VEZANE VIJESTI
Petrinjski branitelji najavili prosvjed i blokadu prometnica nastavi li se izgradnja Centra za azilante

Zaposlio se na Veleučilištu u Šibeniku 2009. najprije kao asistent, a potom i predavač za kolegij Upravno pravo i Upravno procesno pravo te viši predavač na istim kolegijima. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017.

Na web stranicama tog veleučilišta stoji i kako njegovi stručni interesi obuhvaćaju javnu upravu i upravno pravo.

Malenica je objavio više znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom te sudjelovao na više desetaka međunarodnih znanstveno stručnih konferencija. Koautor je udžbenika Novo hrvatsko radno pravo – ogledi iz radnog prava i pravne prakse. Član je Savjeta za razvoj javne uprave, Ministarstvo uprave.

VEZANE VIJESTI
Pritisak javnosti ne popušta, hoće li Plenković izgubiti još jednog ministra

Na sjednici Kluba HDZ-a premijer Plenković predstavio je novog ministra uprave Ivana Malenicu, a glasovanje o Malenici u Saboru, prema medijskim napisima, trebalo bi biti u četvrtak sljedećg tjedna, uz, navodno, još četiri do pet novih ministara.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here