Pljačkaši uhićeni prije bijega iz Hrvatske

Suradnja građana i policije rezulturala pronalaskom drskih pljačkaša

797
Foto: ilustracija

Policijska uprava zagrebačka izvjestila je javnost da je u srijedu, 11. prosinca oko 15.15 sati u središtu Zagreba u Praškoj ulici, u mjenjačnici, za vrijeme dok je jedan počinitelj odvlačio pažnju 52-godišnjeg zaposlenika, drugi je otuđio novac. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi više stotina tisuća kuna.

Ubrzo nakon počinjenog kaznenog djela, građani koji su se zatekli u blizini mjesta događaja, primjetili su što se događa i odreagirali na način da su kroz komunikaciju s policijom pružili korisna saznanja temeljem kojih su policijski službenici, na području cijele Policijske uprave zagrebačke intenzivno tragali za počiniteljima.

Suradnja građana i policije rezultirala je pronalaskom oba počinitelja i to jednog rođenog 1977. godine, nakon nešto malo više od sat vremena na jednom graničnom prijelazu s namjerom bijega s područja RH, a drugog rođenog 1988. danas, u četvrtak također u prokušaju bijega s područja RH ali na drugom graničnom prijelazu. Obojica muškaraca, državljana Rumunjske, privedena su na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here