‘Pobjegao’ iz samoizolacije i covidom zarazio dvoje prometnih policajaca

413

Zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti istarska policija kazneno je prijavila 37-godišnjaka iz Medulina kojega sumnjiči da je, iako je zbog zaraze covidom trebao biti u kućnoj samoizolaciji, tu bolest prenio na dvoje prometnih policajaca koji su ga zaustavili radi alkotesta.

Policija je danas priopćila kako je istragom utvrdila da su osumnjičenoga 14. studenoga u opelu pulskih registracija oko 17,20 sati u Medulinu zaustavili prometna policajka i policajac, s obzirom da je pokazivao znakove vožnje pod utjecajem alkohola.

Pritom su mu, kako se neslužbeno doznaje, izmjerili 2,67 promila alkohola u krvi.

Obavljenim provjerama utvrđeno je da mu je od 13. do 21. studenoga bila određena mjera izolacije i liječenja kod kuće, s obzirom da je bio pozitivan covid-19.

“Muškarac se nije pridržavao izrečene mjere, već je svjesnim napuštanjem adrese na kojoj je trebao boraviti u izolaciji ugrozio zdravlje drugih osoba, odnosno prenio je bolest na dvoje policijskih službenika koji su ga zaustavili i postupali prema njemu, s obzirom da je pokazivao znakove vožnje pod utjecajem alkohola”, kažu u istarskoj policiji.

Policajki je zaraza potvrđena 16. studenoga, a njezinom kolegi tri dana kasnije.

Protiv 37-godišnjaka policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime