Podignuta optužnica protiv 61-godišnjaka zbog ratnog zločina u Baranji

Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega

240
Foto: DORH

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je pred osječkim Županijskim sudom optužnicu protiv 61-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog ratnog zločina počinjenog u ožujku 1992. u baranjskom mjestu Vardarac nad tada 47-godišnjim civilom.

Tužiteljstvo je izvijestilo da 61-godišnjaka tereti da je 15. ožujka 1992. oko 23 sata u štabu Teritorijalne obrane Vardarac, kao pripadnik Sekretarijata za unutarnje poslove Baranje, zajedno s još dvojicom pripadnika tog sekretarijata, postupio protivno pravilima međunarodnog ratnog i humanitarnog prava o zaštiti civilnog stanovništva.

Optužnica tereti 61-godišnjaka da je u štabu, zajedno s još dvojicom pripadnika sekretarijata, nasrnuo na 47-godišnjaka kojeg su udarali u glavu i prsište govoreći da će ga ubiti i zaklati.

Jedan od pripadnika sekretarijata, koji je danas pokojni, ubo je 47-godišnjaka više puta nožem u vrat i gornji dio prsišta zbog čega je zadobio više ubodno-reznih rana i ozljede opasne po život od kojih je ubrzo preminuo.

Tužiteljstvo je dodalo da je rješenjem suca istrage osječkog Županijskog suda protiv 61-godišnjaka određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime