Pođite i Vi ovog vikenda na ‘Put bijele rode’

908

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, TZ općine Pisarovina i udruga „Tri rijeke“ obilježavaju Dan rode manifestacijom „Put bijele rode“ 2. i 3. rujna 2017. godine u selu s najviše roda na području Zagrebačke županije, Donja Kupčina u općini Pisarovina.

Tim povodom očekuje Vas bogat program – biciklijada, etno koncert, sadržaji za najmlađe, predstavljanje knjige i mnogo nagrada, a sve s edukativnim i humanitarnim ciljem.

Program:

  •  subotu 2. rujna 2017. godine u 10:00 sati, Pisarovina, Trg Stjepana Radića
    Humanitarna biciklijada.
  • nedjelja 3. rujna 2017. godine u 18:00 sati, Donja Kupčina, Zavičajni muzej Donja Kupčina  – obilazak zavičajnog muzeja, predstavljanje Antologije natječja za haiku na temu bijela roda, dodjela plaketa pobjednicima natječaja, dodjela priznanja korisnicima projekta „Zaštita i očuvanje bijele rode“, predstavljanje etno stola, etno koncert.

Humanitarna biciklijada „Put rode“ kreće u 10:00 sati s Trga Stjepana Radića u Pisarovini, vozit će se uz Kupu do Zavičajnog muzeja Donja Kupčina. Kotizacija za biciklijadu iznosi 20,00 kn a cjelokupni iznos utrošit će se na liječenje Lucasa Čačkovića. Lucas vježba uz pomoć robota kako bi mogao prohodati. Trošak vježbi tjedno iznosi 7.500,00 kn, a potrebno je 12 tjedana vježbi kako bi Lucas samostalno prohodao. Predprijave su do 31.8.2017. na e-mail: tzpisarovina@pisarovina.hr ili tel. 099 409 5514.

Prvih 120 prijavljenih dobiva majice. U slučaju kiše biciklijada se odgađa!

Antologije natječaja za haiku na temu „bijele rode“ sadrži najbolje radove s međunarodnog natječaja na temu „bijela roda“ u tri kategorije; međunarodni natječaj na engleskom jeziku, natječaj za učenike osnovnih škola na hrvatskom jeziku i za odrasle na hrvatskom jeziku. Konkurencija je bila jako velika, na natječaj je pristiglo je 776 radova iz 38 zemalja.

Dođite i provedite vikend u prirodi u Donjoj Zdenčini!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here