Čime je sveti Nikola ove godine iznenadio male Petrinjce?

Dana 06.12.2018. u 10 sati, u dječjem vrtiću Petrinjčica – Objekt Slap, održana je podjela edukativnih slikovnica ''Ja sam mali poduzetnik'' autorice Sanele Dropulić.

1235

Danas je u 10 sati, u dječjem vrtiću Petrinjčica – Objekt Slap, održana podjela edukativnih slikovnica ”Ja sam mali poduzetnik” autorice Sanele Dropulić. Autorica slikovnice, koja je ujedno i direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, objasnila je važnost učenja poduzetništva od ranog djetinjstva.

”Slijedom iskustava država razvijene tržišne ekonomije, mi smo krenuli sa istom praksom da već od najranijih nogu djecu učimo poduzetništvu. Dakle, već od dobi sa 4 godine djeca vrlo lagano mogu prikupljati prva znanja o tome što je poduzetništvo i kako se u stvari poduzetništvom baviti. Stoga smo napravili slikovnicu koja je u suradnji sa gradom Petrinjom, našim gradom prijateljem ženskog poduzetništva, krenuli u tu akciju i prve slikovnice su podijeljene za djecu predškolskog uzrasta u vrtićima, a naravno i u 1. i 2. razredima osnovnih petrinjskih škola.”

Važnost slikovnice ”Ja sam mali poduzetnik” istaknula je i ravnateljica dječjeg vrtića Petrinjčica, Nataša Vidović.

”Svake godine dječji vrtić Petrinjčica na ovaj dan daruje svoju djecu slatkišima ili didaktičkim igračkama. Ove godine spojili smo i jedno i drugo, te smo imali sreću i možemo se pohvaliti da smo dobili još jednu edukativnu slikovnicu, što za nas svakako znači jako puno, jer djecu i mi sami, svojim različitim aktivnostima, učimo poduzetništvu i kako je to biti aktivan član naše zajednice, a kroz ovu slikovnicu djeci ćemo približiti značenje riječi poduzetnik i dati im značaj što to odrasli ljudi rade kako bi zaradili i kako bi mogli steći i poduzeti nešto za svoju obitelj i za sebe samoga.”

Podjeli je pristustvovao i gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, koji je rekao kako će slikovnica pomoći djeci da kasnije u životu budu sigurna u sebe i znaju čime se žele baviti, te je poslao prigodnu poruku optimizma.

”Danas možemo biti sretni i zadovoljni zato što smo u našem vrtiću. Ovi dani adventa i dani darivanja su najveće veselje kada dolazi sveti Nikola, a to je veselje upravo za našu djecu koja gledaju, prije svega, radost u darivanju, ali i u svemu onome što tradicija i nosi, da se veselimo svemu onome što dobivamo i dajemo kroz određene poklone. I današnja slikovnica ”Ja sam mali poduzetnik” daje, prije svega, jednu poruku… Poruku što bih ja trebao biti u životu.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime