Pola milijuna kuna za razvoj lovstva u SMŽ

Ove potpore lovcima znače puno, kazao je ovom prigodom Milan Božić, predsjednik Lovačkog društva Jelen

242

U lovačkoj kući Lovačkog društva Jelen u Sisku 24. rujna potpisani su i uručeni ugovori o dodjeli novčanih sredstava za sufinanciranje razvoja lovstva na području Sisačko-moslavačke županije.

Osigurano je gotovo 500 tisuća kuna za 35 lovoovlaštenika i 39 poticajnih mjera, kazao je župan Ivo Žinić istaknuvši kako Županija na ovaj način želi pomoći razvoju lovstva.

„Raspisali smo natječaj na kojeg se javilo 35 lovoovlaštenika za 39 zajedničkih lovišta. Natječajem su obuhvaćene različite aktivnosti. Prva mjera je unapređenje i razvoj lovstva, dakle to su razne mogućnosti gradnje, rekonstrukcije, dogradnje, opremanje lovačkih domova i određenih lovno -gospodarskih objekata. Druga mjera je bila promidžba i informiranje iz područja lovstva, dakle organiziranje nastupa, raznih izložbi, sajmova, stručnih skupova na temu lovstva itd. Treća mjera je sprečavanje šteta od divljači u našim lovištima. Donijeli smo odluku da ukupno damo 39 ovih poticaja za 35 lovoovlaštenika. Ukupan iznos je 499 tisuća kuna, a tu imamo od onih najmanjih iznosa od tisuću – dvije tisuće kuna pa do 40 ili 50 tisuća kuna“.

Ove potpore lovcima znače puno, kazao je ovom prigodom Milan Božić, predsjednik Lovačkog društva Jelen.

„Nalazimo se na području Lovačkog društva Jelen Sisak koje gospodari s 9,5 hektara površina. Na rubnom smo dijelu Parka prirode lonjsko polje i to nam malo stvara probleme jer divljač u parku prirode obitava, a kod nas dolazi i hrani se. Nama su najveći problemi štete. Trenutno imamo u lovištu 40 kilometara električnog pastira. Tako nekako jedva izlazimo na kraj s tim problemom. Naša Sisačko – moslavačka županije, na čelu koje je naš župan, gospodin Ivo Žinić, uspjela je unatoč svim poteškoćama namaknuti određena sredstva koja ćemo mi dobiti putem ovog natječaja i ja se županu na tome zahvaljujem“.

Županija će i dalje kroz proračun vraćati dio uplaćenih sredstava i unaprjeđivati lovstvo, naglasio je Žinić zaključivši kako im je i dalje u cilju razvijati lovni turizam koji je također pogođen pandemijom koronavirusa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here