Policija objavila prekršaje na području SMŽ zabilježene proteklog vikenda

434

Protekli vikend Policijska uprava sisačko-moslavačka zabilježila je 15 kaznenih djela od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji.

Na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća, pet na području Kutine, dvije na području Novske te po jedna na području Petrinje, Gline, Sunje i Hrvatske Kostajnice. U tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, osam osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede, dok je u osam nesreća nastala samo materijalne šteta. U jednoj nesreći na području Gline kod vozača je utvrđena alkoholiziranost od 1,57 promila.

Policiji u Hrvatskoj Kostajnici građanin je dragovoljno predao 199 komada raznog puščanog streljiva. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava ovi građani neće snositi sankcije.

U nedjelju, 28. srpnja na petrinjskom području, zaustavljen je 24-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom njemačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,91 promila. Muškarac je zadržan u postaji do otriježnjenja.

VEZANE VIJESTI
Policija od smrzavanja spasila migrante na Plješevici

U petak, 26. srpnja na kutinskom području u mjestu Husain, zaustavljen je 45-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom s nepripadajućim registracijskim pločicama. Od osumnjičenog su oduzete registracijske pločice, a zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenje isprave, biti će prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

U subotu, 27. srpnja u Ulici Rade Končara u Sisku, policijski službenici su zaustavili 22-godišnjaka u vozilu sisačkih registracija kojim je upravljao bez vazeće vozačke dozvole. Kako je isti ponavljač prometnih prekršaja, tj. recidivist, uhićen je i sljedećeg dana je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 30-godišnjakinjom, utvrđeno je da je u subotu, 27. srpnja u poslijepodnevnim satima u Popovači, iz obiteljske kuće 88-godišnjakinje ukrala novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Zbog počinjene krađe osumnjičena je kazneno prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

U subotu. 27. srpnja, na petrinjskom području u mjestu Hrvatski Čuntić, ugostiteljskom objektu, nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju 31-godišnjaka kojem je ukrao novac u domaćoj i stranoj valuti. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava, a za kradljivcem se traga.

VEZANE VIJESTI
Opremio se drvima za zimu pa sad mora platit gotovo 50 tisuća kuna kazne

Traga se i za počiniteljem koji je u nedjelju, 28. srpnja, u prijepodnevnim satima u mjestu Grabrov Potok, Općina Velika Ludina, iskoristio nepažnju 79-godišnjaka i iz kuće ukrao novac.

U vremenskom razdoblju od 23. do 28. srpnja, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću 23-godišnjakinje na području Siska, iz koje je ukrao televizor. Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava, a za počiniteljem se traga.

U nedjelju, 28. srpnja, nepoznati počinitelj je ispred trgovine u Novskoj ukrao nezaključani bicikl 47-godišnjeg vlasnika, čime ga je oštetio za oko 1300 kuna. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava, a za kradljivcem se traga.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 27./28. srpnja, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je akcija usmjerene na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Akcija je provedena u koordinaciji sa susjednom policijskom upravom Zagrebačkom.

VEZANE VIJESTI
Policija najavila nadzor vozača u Županiji, evo što će pratiti

Tijekom provođene akcije policijski službenici su kontrolirali 132 sudionika u prometu i utvrdili 14 prometnih prekršaja, od kojih se 5 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva su evidentirana na području Siska, te po jedno na području Kutine, Novske i Sunje.

Kod svih vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila.

Prema dobnim skupinama 3 alkoholizira vozača je bilo u dobnoj skupini od 31 do 40 godina i dva vozača su bila starija od 50 godina.

U ovim akcijama najveća koncentracija alkohola od 1,27 promila utvrđena je 42-godišnjem vozaču osobnog automobila, koji je u nedjelju, 28. srpnja, 20 minuta iza ponoći zaustavljen u mjestu Vidrenjak, Općina Velika Ludina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here