Policija poziva građane da podrže utrku “Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja”

65

Tradicionalna utrka građana i policije održat će se povodom obilježavanja Dana policije na zagrebačkom Jarunu u subotu, 28. rujna s početkom u 9 sati. Tim povodom pozvali su sugrađane i najmlađe da im se pridruže u proslavi u utrci koja će se dijeli u pet kategorija sukladno uzrastu.

“Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja” naziv je ove utrke koja će se održati 28. 9. 2019. godine na zagrebačkom Jarunu.

Riječ je o cestovnoj utrci u organizaciji Centra za mentalno zdravlje Visoke policijske škole Ministarstva unutarnjih poslova. Utrkom se želi naglasiti važnost tjeleske aktivnosti za postizanje i održavanje mentalnog zdravlja.

Sudjelovanjem u utrkama potičete razvoj sportskoga duha i ljubavi prema sportu kod vaših najmlađih te stvarate zdrave navike za cijeli život, navode u pozivu.

Dječje utrke započinju u 11 sati.
Utrka građana i policije započinje u 12 sati.
Start svih utrka je kod križanja Matije Ljubeka i ulice Hrgovići.

Kategorije:
predškolski uzrast – M i Ž – utrka na 100 metara
1. i 2. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 200 metara
3. i 4. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 300 metara
5. i 6. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 600 metara
7. i 8. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 800 metara

GRAĐANI – M i Ž – utrka na 6,3 km (krug oko Jarunskog jezera)
POLICIJA – M i Ž – utrka na 6,3 km (krug oko Jarunskog jezera)

PRIJAVE ZA SVE NAVEDENE UTRKE SU BESPLATNE!!

PRIJAVE
Natjecatelji za utrke predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta prijavljuju se na Jarunu, na dan održavanja utrka (28. 9.), u vremenu od 8 do 10.30 sati – kod ulaza Hrgovići.
Za utrku građana i policajaca možete se prijaviti na web stranici www.stoperica.hr .

STARTNI BROJEVI
Startne brojeve svi natjecatelji u kategoriji predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta mogu preuzeti 28. 9. u vremenu od 8 do 10.30 sati, a natjecatelji u kategoriji građani i policajci – u vremenu od 8 do 11.30 sati – RŠC Jarun – kod ulaza Hrgovići.

Na Jarunu će se odvijati i radionice u kojima ćete se moći okušati u aktivnostima prometne policije, likovnoj radionici i učilici, interaktivnim radionicama za građane-forenzičare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here