Policija uhvatila 22-godišnjaka s preko 2 promila alkohola u krvi

558

Policijska uprava sisačko-moslavačka s petka na subotu, 10./11. provela je akciju nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu u koordinaciji sa susjednim policijskim upravama Zagrebačkom i Bjelovarsko-bilogorskom.

Rekorder ove akcije bio je 22-godišnji vozač osobnog automobila koji je imao u krvi 2,11 promila. Policija ga je zaustavila u Kutini u subotu, 11. svibnja, 17 minuta iza ponoći.

Kontrolirali su 316 sudionika u prometu i zabilježili 42 prometna prekršaja, od kojih se 18 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.

VEZANE VIJESTI
Zaustavljen sa 2,44 promila u krvi

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, sedam je evidentirano na području Kutine, šest na području Siska, dva na području Novske te po jedan na području Petrinje, Gline i Gvozda.

Kod jednog vozača alkoholiziranost je bila manja od 0,5 promila, kod 14 vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, kod dva vozača alkoholiziranost je bila od 1,5 do 2 promila, dok je kod jednog vozača bila veća od 2 promila.

VEZANE VIJESTI
VIDEO: Nevjerojatno glup kradljivac!

Prema dobnim skupinama pet alkoholiziranih vozača je bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, šest vozača je bilo u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, četiri vozača su bila u dobnoj skupini od 31 do 40, dva vozača su bila u dobnoj skupini od 41 do 50 godina i jedan vozač je bio stariji od 50 godina.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here