Policija za vikend imala pune ruke posla – čak 14 nesreća

U četiri nesreće teško je ozlijeđena samo jedna osoba, a sedam je osoba lakše ozlijeđeno, dok je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta

412

Policijska uprava sisačko-moslavačka tijekom proteklog vikenda zabilježila je ukupno 20 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska i Novske počinjeno je po šest kaznenih djela, pet na području Kutine te po jedno na području Sunje, Gline i Gvozda. Tamo su zabilježili 12 krađa, pet teških krađa te po jedna utaja, tjelesna ozljeda i oštećenje tuđe stvari.

Četiri osobe prijavljene su zbog narušavanja reda i mira na području Kutine i Siska. U dva slučaja prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom, a u jednom slučaju vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti.

Od ukupno 14 prometnih nesreća, četiri su se dogodile na području Novske, tri na području Siska, po dvije na području Kutine, Gline i Hrvatske Kostajnice te jedna na području Sunje. U četiri nesreće teško je ozlijeđena samo jedna osoba, a sedam je osoba lakše ozlijeđeno, dok je u devet nesreća nastala samo materijalna šteta. Policija ističe da su vozači u dvije nesreće pobjegli s mjesta događaja te je jedan naknadno pronađen. Razlog triju prometnih nesreća bila je alkoholizirana vožnja.

VEZANE VIJESTI
Dva poginula motociklista u pola sata

Zbog neprilagođene brzine na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil Mercedes, srpskih registracija, kojim je brzinom od 210 km/h upravljao 39-godišnji državljanin Srbije. Zaustavljen je i osobni automobil BMW, švicarskih registracija zbog brze na autocesti pri brzini od 240 km/h zatečen 35-godišnji albanski državljanin. Obojici su izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Pod utjecajem alkohola, 13. travnja oko 3 sata, u Mažuranićevoj ulici u Petrinji zaustavljen je osobni automobil šibenskih registracija kojim je upravljao 36-godišnji vozač s 1,67 promila alkohola u krvi upravljao. Do otriježnjenja je zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola biti će prijavljen nadležnom sudu.

Istoga dana oko 23 sata, u Ulici Marijana Celjaka u Sisku pod utjecajem alkohola i 1,85 promila u krvi zaustavljen je zaustavljen 41-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija, recidivist kojem je već izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Muškarac je u posljednje tri godine tri puta pravomoćno osuđen za ove prekršaje, slijedom čega je uhićen i do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske postaje, nakon čega je uz optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku.

VEZANE VIJESTI
Sveti Nikola posjetio i djecu u Popovači

Policija traga za ovim počiniteljima

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u razdoblju od 6. siječnja do 13. travnja ove godine u mjestu Ravno Rašće na području Gline, provaljivao u kuću 66-godišnjaka i ukrao mikser, rezač kruha, tv receiver, usisavač, dvoje škare za rezidbu, sušilicu rublja i kotače za bicikl. Od vlasnika, koji štetu procjenjuje na oko 3000 kuna.

Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je od 7. do 13. travnja u polju na području Jasenovca provalio u kamp prikolicu 59-godišnjeg vlasnika, iz koje je ukrao dva lovačka noža, dvije baterijske lampe i sjekiru, čime je počinio štetu od oko 1800 kuna.

U noći sa subote na nedjelju, nepoznati počinitelj je na Trgu Luke Ilića Oriovčanina u Novskoj, provalio u poslovni prostor 45-godišnje vlasnice i ukrao novčani polog. Zaprimljena je kaznena prijava, a za provalnikom se traga.

VEZANE VIJESTI
Muškarci u Novskoj nasrnuli na službenu osobu

U noći sa subote na nedjelju, na novljanskom području su zabilježene dvije teške krađe u pokušaju. U mjestu Stari Grabovac netko je provalio u društveni dom, a u Novskoj na Trgu Đure Szabe provaljeno je u cvjećarnicu, iz koje se počinitelj udaljio ništa ne ukravši.

Na odmorištu autoceste A3 kod Lipovljana u petak, 12. travnja oko 2.30 sati, 29-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine ukraden je novac iz vozila. Policija traga za lopovom.

U noći sa subote na nedjelju, u mjestu Perna, općina Gvozd, ukraden je osobni automobil VW Sharan, njemačkih registracija, kojemu su ključevi bili u bravi. U vozilu se nalazio i novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem 70-godišnjeg vlasnika vozila.

Nepoznati počinitelj je u poslijepodnevnim satima u subotu, iz dvorišta u Ulici Mije Goričkog u Sisku, ukrao bicikl 42-godišnjeg vlasnika. Od oštećenog, koji materijalnu štetu procjenjuje na oko 4000 kuna.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here