Popularna grupa ABBA najavila konačan razlaz

332
Screenshot

Članovi grupe ABBA najavili su da će se, unatoč izdavanju dvaju novih singlova i albuma i predstojećoj turneji koja će, kako su kazali, “promijeniti glazbenu industriju”, definitivno razići nakon završetka turneje.

Agnetha Fältskog (71), Björn Ulvaeus (76), Benny Andersson (74) i Anni-Frid Lyngstad (75), koji su se prvi put razišli 1982. godine, oduševili su svoje poklonike kad su najavili senzacionalan povratak s novom glazbom nakon 39 godina.

Kada je riječ o prvome razlazu članova grupe, Benny Andersson je rekao: “Nikad nisam sebi rekao da se ABBA nikada više neće okupiti, no sad vam mogu sa sigurnošću reći: to je to”.

Istodobno je najavio dugo očekivano ponovno okupljanje grupe. Kazao je da je “ponovno zajedničko stvaranje glazbe bilo uistinu prekrasno”, no da to više ne planiraju ponoviti. No pred njihovim je obožavateljima turneja u 2022. godini.

Album “Voyage” koji nakon 40 godina glazbene stanke donosi 10 novih pjesama izlazi 5. studenoga, a karte za prateću istoimenu turneju, koja počinje 2022. godine već su u prodaji.

“Voyage” je velik projekt koji uključuje namjenski izgrađenu arenu u londonskome Olimpijskom parku i moći će primiti 3000 ljudi, zatim nastupe benda od 10 članova uživo, 800 animatora, kao i stvaranje digitalnih “Abbatara” od popularne četvorke.

Digitalni avatari izgledaju kao mlađe verzije članova grupe i radit će se o najnaprednijoj tehnologiji koja se ikada dosad koristila u sektoru glazbe uživo.

Obožavatelji će definitivno saznati o čemu se radi 27. svibnja 2022., kad će ABBA-in “Voyage” biti otvoren u novoj londonskoj ABBA Areni.

Objašnjavajući koncept koncerata, filmska redateljica Baillie Walsh Guardianu je rekla: “Doslovno smo snimali članove ABBA-e, a zatim je Wayne McGregor iskoristio sve njihove pokrete te ih je primijenio na mlađim dvojnicima. Tako smo dobili dušu ABBA-e u tim mladim tijelima i sve smo ih spojili, no nije riječ o 3D.”

Bjorn je ranije rekao da su na zamisao o korištenju holograma za turneju došli na prijedlog menadžera grupe Spice Girls, Simona Fullera.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime