POREZNA PONOVNO U AKCIJI Bez računa se ne računa!

912
Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske:
​- Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje, poručuju iz Porezne.
Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. U razdoblju od 30.1.– 5.2.2020. godine nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:
I 56.30 – Djelatnosti pripreme i usluživanja pića, 
– N 77.11 – Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije i  
– R 93 – Sportske djelatnosti te zabavne i rekreacijske djelatnosti
​​
Podsjećamo
Ministarstvo financija – Porezna uprava pokrenula je 1. srpnja 2019. godine novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te vas poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je četvrto kolo nagradne igre koje traje do 20. ožujka 2020. godine.
Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu uslugu. Ispravnost računa može se provjeriti na poveznici: www.provjeri-racun.hr/ ​

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime