Posljednja ljetna manifestacija na petrinjskom kupalištu privukla velik broj posjetitelja

494

Na petrinjskom kupalištu održane su Knedlijada i Motorijada, te sportski susreti Udruge veterana Domovinskog rata Petrinje.

Sve se održalo u sklopu ovogodišnje manifestacije Ljeto u Petrinji na petrinjskom Gradskom kupalištu u organizaciji B Group Petrinja, Poslovnih zona Petrinja i Turističke zajednice grada Petrinje. Inače, posljednja je to održana manifestacija u sklopu Ljetnog gastro festivala, ujedno i prva manifestacija ovakvog tipa, „Bakino slatko-Knedlijada“.

Ni početno loše vrijeme nije omelo posjetitelje da na Gradskom kupalištu pripreme više od 300 knedli, ponosna je predsjednica Udruge “Đeram” iz Dragotinaca Kata Perković.

Perković je ujedno i jedna od začetnica ideje ove manifestacije.

“Znaš, kada ne znaš što bi skuhao mi se uvijek sjetimo što bi naša baka napravila, pa ti to onda ispadne prežgana juha, ili u ovom slučaju knedle. Mi želimo te tradicijske recepte sačuvati definitivno. Svi ste primijetili da mi gdje god idemo da stvarno imamo domaće kolače po starim receptima, kuhamo žgance, pravimo štrudle. Tako i ovdje. Ne možemo mi tu sada peći nekakav fini kolač ili palačinke koje su već tako uvriježene, znači što, sezona je šljiva i idemo napraviti knedle. Znam da ih svi vole i svi su oduševljeni”, iskrena je Perković.

Posjetitelji petrinjskog kupališta bili su i više nego zadovoljni uz veliku ponudu slasnih knedli. Udruga Đeram iz Dragotinaca počastila građane slasnim knedlama, njih preko 300, na Motorijadi se spremaju igre bajkera i veliki koncert, a veterani dodjeljuju nagrade najboljim ekipama.

Izvor: FB Rad za naš grad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here