Potpisani ugovori: Petrinjska djeca dobit će novo igralište, svlačionicu i vrtić

310

U Maloj vijećnici Grada Petrinje potpisana su dva ugovora koja će obogatiti život najmlađima. Gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović s Miroslavom Petekom iz tvrtke Elektrocentar Petek d.o.o. potpisao je ugovor za građenje dječjeg vrtića u Češkom selu vrijedan preko šest milijuna kuna.

“O dječjem vrtiću i o dječjim vrtićima smo dugo razgovarali u zadnjih par godina kako napraviti ono što djeca trebaju imati, određene standarde. Tu smo se pomakli sa jednim dječjim vrtićem, sa drugim dječjim vrtićem, sa trećim dječjim vrtićem, i sada u prenamjeni dozvole u Češkom selu dolazimo do četvrtog vrtića koji je isto velika investicija. Samo u dječje vrtiće, kada pogledamo, uložili smo već 15 milijuna kuna investicija i mi smo zbog toga – zbog tih investicija, zbog naše, ne samo percepcije nego i stvaranja uvjeta za našu djecu dobili i ono što smo trebali dobiti da postanemo grad prijatelj djece – presretni. S ovom društvenom pričom dajemo jedan kvalitetan karakter i poruku apliciranje sa svakim voditeljem projekta – to je izuzetno zahtjevno. To je najteži posao koji se mogao do sada napraviti”.

Petek se zahvalio na povjerenju koje im je iskazano angažiranjem za ovaj posao:

VEZANE VIJESTI
Željko Bebek za kraj višednevne proslave sv. Jakova u Mošćenici

“Tu smo već godinama prisutni. Vidimo obrise kako radite, na koji način radite, čestitamo vam na tome. Samo nastavite i dalje, mi smo tu. Nama će biti drago i to vidimo da stvarno radite na tome da se razvijate, da ima što više djece, da ulažete u infrastrukturu koja je potrebna, a mi ćemo se morati potruditi da vi plivate u Jadranskom moru, a mi u problemima!”

Dumbović je potpisao i ugovor za građenje svlačionice s pratećim sadržajima, pomoćnog igrališta i dječjeg igrališta Češko selo s Dejanom Dobrečevićem iz tvrtke Skela Banovina d.o.o. Ugovor je vrijedan više od dva i pol milijuna kuna.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Dumbović: Strateški interes je da se rastereti gospodarstvo!

“Ono što je izuzetno važno – odgovornost za prostor u kojem živimo. Društvena priča u sadržaju ide u jedan dio grada, mi ga zovemo Češko selo u kojem smo prije 14 dana potpisali jedan krasan ugovor za dvoranu koja je vrijedna preko 40 i pol milijuna kuna. To su za nas kapitalne investicije koje će prije svega dati sadržaj, nadu, dat će i ono što je izuzetno važno za svakog čovjeka, za svaku obitelj, a pogotovo za koloniju u kojem ćemo dobiti jednu krasnu svlačionicu za našu djecu i mlade uzraste koji treniraju svakodnevno i koji čekaju elementarne potrebe kako imati svlačionicu i jedno igralište na kojem bi se mogli družiti”.

Radovi se izvode u sklopu projekta Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here