Potpisani ugovori za potpore udrugama proisteklim iz Domovinskog rata u Petrinji

Gradonačelnik Grada Petrinje potpisao ugovore za financijsku potporu udrugama proisteklima iz Domovinskog rata

359

U Maloj vijećnici Grada Petrinje potpisani su ugovori između Grada i udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Moramo sačuvati civilizacijske dosege gdje baštinimo ono što imamo iza sebe i to su trajne vrijednosti, naglasio je tom prilikom gradonačelnik Darinko Dumbović: “Grad Petrinje je u stvaranju neovisne države Hrvatske imao veliki doprinos i kao grad, kroz ljudske žrtve, stradanje hrvatskih branitelja, kroz ranjavanja i devastiranje prostora u kojima smo živjeli i u kojima danas živimo. Dobili smo ono što imamo, a to su ponekad i devastirani odnosi koje trebamo graditi. Graditi možemo samo s uzajamnim poštovanjem, poštovanjem različitih potreba, različitih kultura, interesa, vjeroispovjesti i svega onoga što kao civilizirana zajednica možemo dati poruku. Da bismo to očuvali, moramo imati kao udruge i kao Grad svoje programe.”

VEZANE VIJESTI
U 2020. bit će obnovljeno barem 40 km prometnica na području SMŽ

Dumbović je naglasio da je za sada prezadovoljan radom i programima udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Gradonačelniku je zahvalio u ime prisutnih predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje Darko Dumbović: “Prije svega velika zahvala Povjerenstvu koje je naše pristigle programe rada udruga temeljito pretreslo, proučilo i proanaliziralo i na određeni način vrednovalo u smislu prijedloga financijskih iznosa koje gradonačelnik svojom odlukom dodjeljuje za naš rad u ovoj godini.”

Ukoliko bude projekcija punjenja Proračuna veća, postoji mogućnost pojačavanja nekih projekata, obećao je gradonačelnik Dumbović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here