Povodom obilježavanja Stepinčeva i Dana sela Marinbroda ,župan Žinić pozvao ljude da se vrate u ovo prekrasno mjesto

219
FOTO RTB

Stepinčevo i Dan sela Marinbroda obilježeno je jučer, inače u rodnom mjestu Sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, koji je nazočio jučerašnjem obilježavanju dok je misno slavlje ispred kapele bl. Alojzija Stepnica služio don Paško Glasnović.

FOTO RTB

Župan i njegovi sumještani su, prema tradiciji koju mještani Marinbroda gaje, kod spomen kapelice Bl. Alojzija Stepinca, inače posvećene mještanima koji su poginuli tijekom Domovinskog rata i braniteljima koji su umrli, položili zapaljene svijeće.

“U ovom selu, gotovo je dvostruko stanovnika manje, ali evo živi se i danas, uz evo skromne uvjete. Obilježili smo tu 22.obljetnicu Dana sela, a ovom prigodom čestitam našim Marinbrođanima, ali i onima prijateljima koji su znali dolaziti u ovo selo, na sva naša događanja”, kazao je Žinić u svom rodnom mjestu te se osvrnuo na razoran potres i zahvalio i svima onima koji su zadnje mjesece pomagali u Marinbrodu da se ljudima obnove kuće, uz riječi nade kako će im bl. Alojzije Stepinac pomoći na ovom putu koji nije jednostavan.

Župan Žinić  podsjetio je i kako su se vratili poslije Domovinskog rata u svoje srušeno, spaljeno selo. Ljudi koji su gotovo pet godina bili u progonstvu i težili se vratiti u svoj dom odabrali su upravo Stepinca, blaženog kardinala za zaštitnika, jer i on je patio za Hrvatsku, za hrvatski narod, za svoju Domovinu.

Na kraju, a s obzirom na poruku, mogli bi reći pozivu na novi početak, Župan je tako pozvao sve one koji su možda nekada davno otišli, koji su rođeni ovdje ili su njihovi korijeni iz Marinbroda, neka dođu u ovo prekrasno mjesto i ovdje započnu svoj život.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime