Povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa Dumbović ugostio predstavnike Gradskog društva Crvenog križa Petrinja

I gradonačelnik i predstavnici Crvenog križa posebno zahvalili svima na pruženoj pomoći onda kada je to bilo najpotrebitije, tijekom razornog potresa

155

Gradonačelnik Grada Petrinje u privremenoj zgradi Gradske uprave održao je prijem za predstavnike Gradskog društva Crvenog križa Petrinja povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa.

Kao gradonačelnik svim volonterima, prijateljima, članovima Crvenog križa, dobrovoljnim davaocima krvi, onima koji su pružili sve moguće oblike pomoći u teškim trenucima u vidu podjele hrane pa do zbrinjavanja u svim elementarnim nepogodama zahvalio je i naveo kako se takva djela ne zaboravljaju. Dodao je kako je Grad Petrinja uvijek imala dobre partnere koji su uvijek bili tu u svim teškim trenucima.

Gradonačelnik je također istaknuo kako je do sada sva koordinacija bila iznimno dobra te kako se tu nema što zamjeriti.

-Sve ono što radimo dobro je da i drugi vide, točnije da drugi vide našu perspektivu i što znači odricanje i odlazak od svog doma te pružanje pomoći drugima. Najlakše je to gledati iz tople sobe i eventualno nekome reći da nešto nije dobro. Daj sutra dio sebe, ostavi sve što imaš i kreni u pomaganje, rekao je Darinko Dumbović zaključno sa željom da probudi i potakne one koji se do sada nisu uključivali u akcije kada je to bilo najpotrebitije.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Petrinja Ivana Malović zahvalila se gradonačelniku i Gradu Petrinji što je njihov rad do sada prepoznat i iznimno cijenjen.

Ravnateljica je navela kako ovim danom započinje i tjedan Crvenog Križa koji će završiti sljedeću subotu, 15. svibnja. Dodala je kako su se u prijašnjim godinama obično organizirale brojne aktivnosti u svrhu obilježavanja Dana Svetog križa, no ove godine, zbog epidemioloških mjera, no ponajviše zbog razorenog stanja grada Petrinje, to nije moguće.

Dodala je kako je period tijekom i nakon potresa bio iznimno traumatičan i težak period zbog kojeg su i danas vidljive značajne posljedice. Time je, kao i gradonačelnik, zahvalila svima onima koji su se uključili u potpomaganje.

-Brojni timovi Crvenog križa od prvog dana nakon potresa uključeni su u pružanje psihosocijalne pomoći građanima te bez obzira na humanitarnu pomoć i sve potrepštine koje je Crveni križ dijelio, ljudima je iznimno važna upravo ta pomoć koju smo dijelili. Svega jedna topla riječ značila bi puno, samo da se građani osjećaju kao da je netko pored njih i pruža im potporu, kazala je ravnateljica Ivana Malović.

Zaključno je navela kako će, bez obzira na smanjene mogućnosti, i dalje obilježiti svoj dan i tjedan kroz pružanje poklona građanima, a posebice onima u kontejnerskim naseljima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime