Povodom Svjetskog dana zdravlja Specijalna bolnica za kronične bolesti Petrinja dobila donaciju zaštitnih maski

Donaciju uručio gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović zajedno s ratnom policijom Petrinje

226

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović, prigodno povodom Svjetskog dana zdravlja, Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Petrinja predao je donaciju zaštitnih maski. Uoči obilježavanja Svjetskog dana zdravlja gradonačelnik Petrinje rekao je kako i ove godine, kao i svake do sada, provode određenu aktivnost s ciljem podizanja svijesti o očuvanju zdravlja.

Danas, kada se nalazimo u više katastrofalnih situacija među kojima su pandemija i posljedice razornog potresa, treba istaknuti kako u Petrinji postoji velika potreba za samostalnom bolnicom, ali i svim ostalim institucijama koje taj grad čine potpunim, objasnio je Dumbović. S obzirom na to da je bolnica dobila žutu naljepnicu gradonačelnik je rekao kako Grad Petrinja stoji na raspolaganju, a ponajviše financijski, no iznos potpore koji bi se mogao omogućiti nije naveo.

Doktor bolnice Boris Varga zahvalio se gradonačelniku na donaciji koja, kako je rekao, doprinosi boljoj kvaliteti i sigurnosti rada u bolnici.

Članica udruge braniteljica i medicinska sestra Ivanka Dumbović istaknula je kako je već ranije iznijela prijedlog kako bolnici trenutačno fali sanitetskih sredstava.

Predsjednik Udruge ratne policije Petrinja Milan Šeničnjak također je naveo kako su iz Udruge uvidjeli potrebu za zaštitnim sredstvima zbog čega su, u suradnji s Gradom, donirali oko tri tisuće zaštitnih maski za zaposlenike bolnice, a više možete pogledati u našem videu:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here