Povodom svog Dana umirovljenici zaplesali i zapjevali

Uoči Dana umirovljenika, 1. prosinca, umirovljenici Sisačko-moslavačke županije danas su u Topuskom uz pjesmu i ples proslavili svoj dan!

564

Dan umirovljenika i osoba starije životne dobi Sisačko-moslavačke županije tradicionalno je, sedmu godinu zaredom, proslavljen pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, a u organizaciji županijske Matice umirovljenika.

I ove su se godine umirovljenici s područja Sisačko-moslavačke županije, njih oko 360, okupili u Topuskom kako bi na prigodnoj svečanosti, uz druženje i zabavu, obilježili svoj dan.

Predsjednik Matice umirovljenika Sisačko-moslavačke županije Josip Vrbanac zahvalio je Županiji koja je i ove godine svojim pokroviteljstvom omogućila ovo druženje: “U našu Maticu umirovljenika uključeno je 13 udruga koje djeluju na području naše županije, a koje ukupno broje oko 3600 članova. Nas 360 okupilo se danas u Topuskom i jako nas veseli što nas Županija već dulji niz godina u tome podupire. Posebno bih tu istaknuo i naša dva najveća projekta; kulturno-umjetničke i sportske susrete koje Županija također u potpunosti financira.”

Tradicionalni gost ove svečanosti je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, koji je čestitao umirovljenicima njihov dan te podsjetio kako je Županija i ove godine u svome Proračunu osigurala značajna sredstva upravo za svoje građane treće životne dobi:

“Velika sredstva se ulažu za naše umirovljenike, a ove smo godine za njih osigurali preko 3 milijuna kuna. Ta sredstva utrošit će se za određene aktivnosti, najviše sredstava se ulaže u dodatna sredstva za naše domove umirovljenika, naime, imamo tri doma koja su u vlasništvu Županije, konkretno radi se o domovima u Sisku, Petrinji i Glini, ali i druge umirovljeničke udruge koje se bave socijalnim i zdravstvenim programima. Sretan sam kada vidim na koji način se umirovljenici znaju zabavljati i drago mi je kada vidim naše starije stanovnike od 80 pa i više godina koji plešu i koji se vesele svakom danu. Predsjedniku Udruge matice umirovljenika Sisačko-moslavačke županije Josipu Vrbancu pružam ruku suradnje da osmislimo dodatne projekte koji bi bili na korist naših umirovljenika gdje bi se oni kroz zabavu, ples i igru itekako se mogli fizički oporaviti i opustiti.”

I zaista, umirovljenici su uživali u druženju, plesu i zabavi, a župan im je poručio kako će, osim ove proslave, u skladu sa svojim mogućnostima, redovito podupirati programe umirovljeničkih udruženja te programe ustanova koje skrbe o osobama starije životne dobi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here