Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot Popovača jedna je od rijetkih županijskih ustanova u zdravstvu koja posluje pozitivno, a mogu se pohvaliti i kako dodatno unaprjeđuju svoje usluge i šire ih van granica Sisačko-moslavačke županije. S novostima u Neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot u Popovači, za koje je uvjerena kako će pridonijeti poboljšanju kvalitete dijagnostike i liječenja, ali i uvjeta rada, sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića i njegove zamjenike upoznala je prilikom njegovog posjeta bolnici ravnateljica prim. dr. Marina Kovač.

„Prije svega to se odnosi na određene građevinske radove i nabavku medicinske opreme s naglaskom na Službu za radiologiju gdje smo investirali, iz decentraliziranih sredstava, sredstva za nabavku novog rendgen uređaja koji neće više biti samo onaj klasični uređaj nego će to biti jedan digitalizirani uređaj što je jedna nova kvaliteta. U samim snimkama koje ćemo raditi smanjit ćemo troškove jer više neće biti onih famoznih filmova i slika, dakle jedan potpuno suvremen i moderan pristup koji će omogućavati i da bolnica komunicira sa drugim ustanovama s kojima surađujemo  kako bi poboljšali kvalitetu rada ove službe.

Županu i njegovim suradnicima smo pokazali novo obnovljenu kuhinju koja sada zadovoljava sve one standarde koje takva jedna kuhinja treba imati. Uveli smo sustav HASAP, dakle samo kontrole hrane što daje opet jednu dodatnu kvalitetu prehrani u ovakvom jednom bolničkom sustavu. Možemo reći da smo jako zadovoljni,  jer smo dobro iskoristiti decentralizirana sredstva za poboljšanje kvalitete rada i zbrinjavanje naših bolesnika,a s druge strane pokazali smo i predstavili nešto što su planovi za 2018. godinu. To su prije svega projekti energetskih obnova naših zgrada za koje planiramo da će biti sufinancirani iz sredstava europskih fondova što je, u ovako jednoj situaciji koja postoji u zdravstvu,  itekako važno. Praktički ćemo s relativno malim bespovratnim sredstvima ili samo u određenom dijelu kroz sufinanciranje obnoviti bolnicu. Tu vidimo svoju šansu da ove naše zgrade dobiju jedno novo ruho, a da naši pacijenti imaju bolje uvjete i boravka i smještaja u našoj bolnici“, rekla je Kovač i dodala kako je pacijentima, sa svim tim novitetima, omogućena jedna dostupna, kvalitetna i kontinuirana zdravstvena zaštita, a to i jest cilj bolnice.

Ravnateljicu i Upravno vijeće ove bolnice, za kvalitetno vođenje i jako dobro poslovanje ove županijske ustanove, pohvalio je župan Ivo Žinić.

„Bolnica je, osim ovoga što je rečeno, ostvarila i određeni pomak u financijskim prihodima, uspjela je riješiti određene pretrage, koje se do sada nisu mogle naplatiti na adekvatan način. Tako da je u ovih nekoliko mjeseci bolnica ostvarila prihod u plusu od tri i pol milijuna kuna. Veliki to doprinosi i samim time su se stekli uvjeti da može ispuniti one limite koje bolnica dobiva. Do sada to nismo mogli, jer je bolnica bila zakinuta od strane HZZO-a koji nije priznavao određene pretrage pa ih nisu mogli naplatiti na onaj način kako bi to trebalo biti. Ulaganja su dosta velika. Iz decentraliziranih sredstava nabavljen je sam uređaj i potrebna informatička oprema. Vrijednost je milijun i tristo pedeset tisuća kuna. Uložena su dodatna sredstva za uređenje prostora tako da je to ukupan iznos od milijun sedamsto tisuća kuna i kada uzmemo još i opremu i uređenje kuhinje, to je preko dva milijuna kuna. Dakle, velika sredstva se ulažu za obnovu određenih objekata, ali i nabavku potrebnih novih uređaja. Pohvalno je što bolnica širi svoje usluge te na taj način rasterećuje sisačku bolnicu“ rekao je Žinić dodavši kako će nastojati dodatno proširiti usluge, stvarati kvalitetniju dijagnostiku i uvjete za rad te zadržati i dodatno osnažiti zdravstveno osoblje. Bolnica u Popovači pruža usluge korisnicima s područja čitave Sisačko-moslavačke, ali i ostalih rubnih županija, jer liste čekanja nisu duge, a pacijenti su zadovoljni kvalitetom usluge na što su u bolnici jako ponosni. „Vrlo pozitivno poslovanje te planovi i programi za budućnost nam jamče kako je ovo respektabilna ustanova, ne samo u županiji, već i u Hrvatskoj“, zaključio je Žinić.

[srizonfbalbum id=1700]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime