PP VELIKA GORICA: Utvrđen razlog teške prometne nesreće u Velikoj Mlaki

Na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu sa smrtno stradalim osobama u prometnim nesrećama...

669

Jučer, 27. ožujka oko 16.50 sati u mjestu Velika Mlaka, na raskrižju Zagrebačke i Kramarićeve ulice, 41-godišnjak je upravljao teretnim vozilom marke VW Transporter, zagrebačkih registarskih oznaka, te se dolaskom u raskrižje nije zaustavio na znak crvenog svjetla zbog čega je tom prilikom naletio na osobni automobil marke Renault Clio, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 40-godišnjakinja, a kretala se desnom prometnom trakom Zagrebačke ulice u smjeru sjeverozapada. Ulaskom u raskrižje bilo joj je upaljeno zeleno svjetlo na semaforu.

Od siline naleta teretni automobil odbačen je sa sjeverozapadne strane raskrižja gdje je naletio na zaštitnu ogradu nogostupa. Nadalje, osobni automobil renault clio od siline naleta odbačen je sa sjeverne strane raskrižja gdje je naletio na osobni automobil također marke Renault Clio, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnjak, a koji je bio zaustavljen ispred raskrižja zbog crvenog svjetla na semaforu. Nakon naleta, drugi renault clio se nastavio nekontrolirano kretati i tada je naletio na osobni automobil marke Suzuki Vitara, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnjak, a koji je također bio zaustavljen radi crvenog svjetla na semaforu.

VEZANE VIJESTI
VELIKA GORICA Ponovno izvučen "Plutajući bingo", sretni dobitnik podignuo pola milijuna kuna

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 41-godišnji vozač teretnog vozila, dok je teško ozlijeđena 40-godišnja vozačica iz osobnog automobila renault clio kojoj je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb.

Shodno tome napominju da će policija provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika, te mole građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa, a protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimat će se propisane represivne mjere.

Pogoršanje stanja u prometu

U vremenskom periodu od 01.01.2019. do 28.03.2019. godine, u usporedbi sa istim vremenskim periodom za prošlu godinu, na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu sa smrtno stradalim osobama u prometnim nesrećama, dok je utvrđeno smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća i smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama.

VEZANE VIJESTI
Gorička policija upozorila na 200% više smrtno stradalih u prometu, najavili stroži nadzor vozača

Sa smrtno stradalim osobama došlo je do povećanja broja prometnih nesreća za 100,00% (2019-1, 2018-0), smrtno stradala osoba (2019-1, 2018-0), odnosno smrtno je stradao 1 vozač kombi teretnog vozila.

Utvrđeno je smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 20,49 % (2019-97, 2018-122). Smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama je za 20,00 % (2019-20, 2018-25), od toga je bilo u 2019 godini sa lakim tjelesnim ozljedama 19 osoba (2018-20 osoba) i teško ozlijeđenim osobama u 2019 godini 2 osobe (2018-6 osoba).

VEZANE VIJESTI
Otac i sin teško ozlijeđeni u požaru koji je izazvala mirisna svijeća

Iz Policijske postaje Velika Gorica podsjećaju sve sudionike u prometu na obvezu pridržavanja svih odredbi prometnih propisa, a osobito na potrebu povećanja sigurnosti prilikom upravljanja vozilima.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here