PP Velika Gorica – recidivistu 60 dana zatvora

Policijska postaja Velika Gorica izvijestila je o rezultatima akcije provedene proteklog vikenda

50
Foto: Ilustracija

Policijska postaja Velika Gorica izvijestila je o rezultatima akcije provedene proteklog vikenda.

Kako bi kod vozača potaknuli pozitivno ponašanje u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, te temeljem plana Policijske uprave zagrebačke, policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica su od 3. do 6. srpnja u vremenu od 22 do 6 sati, na području ove policijske postaje proveli akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. Tom su prilikom utvrdili 18 ciljanih prekršaja: 16 prekršaja nepropisne brzine, dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 10 ostalih prekršaja. Ukupno je utvrđeno 28 prometnih prekršaja.

U nedjelju 5. srpnja u 01,10 sati, muškarac starosti 41 godina upravljao je osobnim automobilom, a kretao se kolnikom ulice Mije Fabijančića Miškova u mjestu Kuče u  smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kbr. 14, zaustavljen je i alkotestiran te je tom prilikom utvrđeno  da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 1,98 g/kg alkohola. Na mjestu događaja privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola, isključen je iz prometa, a budući da nije recidivist, smješten je u prostoriju do otriježnjenja te je protiv njega podignut Optužni prijedlog pred nadležnim sudom. Također jedna osoba je uhićena zbog počinjenom prekršaja iz čl. 216.st,1.t.3. ZSPC-a (jer je recidivist) i privedena na dežurni nadležni sud gdje je pravomoćnom presudom osuđen na 60 dana zatvora zbog počinjenog prekršaja.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća, dok su se tijekom ostatka vikenda dogodile četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Jedna osoba je zadržane i smještena u jedinicu za zadržavanje ove policijske postaje do otriježnjenja.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here