PP VELIKA GORICA U roku od 8 sati utvrđeno 48 prometnih prekršaja

195

Jučer, 10.1.2018. godine, u vremenu od 7,00 do 15.00 sati na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana provedena je preventivno – represivna akcija „Brzina kretanja vozila“ kojom prilikom je utvrđeno 48 prekršaja:

40 prekršaja nepropisna brzina iz čl. 53.st .6 ZSPC-a,

– 8 prekršaja nepropisna brzina iz čl. 53.st 5.ZSPC

Dobro je podsjetiti!

Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća – uzrok svake treće prometne nesreće je brzina.

Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

VEZANE VIJESTI
Gorička policija pojačano će kontrolirati vozače

Brzina kretanja vozila u naselju je ograničena na 50 km/h, iako se prometnim znacima ograničenje brzine može smanjiti na npr. 40 km/h ili povećati na npr. 60 km/h. Brzina van naselja ograničena je prometnim pravilom na 90 km/h iako se ona, poradi određenih sigurnosnih razloga, može i smanjiti.

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here