Predavanje „Demencija, Alzheimerova bolest ili samo zaboravljivost“

Pridržavajući se preporuka s obzirom na epidemiološku situaciju, predavanje će biti održano u ponedjeljak, 27. srpnja u 18 sati u maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji

23

U sklopu projekta „Godine nisu važne“, Udruga Naš život u partnerstvu s Gradom Petrinja organizira stručno predavanje Gorana Sarajlića dr.med. „Demencija, Alzheimerova bolest ili samo zaboravljivost“ koje će, pridržavajući se preporuka s obzirom na epidemiološku situaciju, biti održano u ponedjeljak, 27. srpnja u 18 sati u maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji.

„Postoji niz uzroka zbog kojih nastaje gubitak kratkotrajnog pamćenja, neki nastaju zbog bolesti, neki kao rezultat povrede, stresa, ali i zbog drugih razloga. Znamo kako sposobnost da nešto zapamtimo može tijekom godina postati sve manja. Mnoge od tih promjena su normalne i nisu znak demencije, iako često dovode do zabrinutosti baš zbog sumnje da je možda riječ o početku Alzheimerove bolesti ili nekog drugog oblika demencije. Kako bismo mogli promatrati stanje zaboravljivosti dr. Sarajlić će nas uputiti i pojasniti specifičnosti te usmjeriti na daljnje korake“, poručuju organizatori predavanja.

VEZANE VIJESTI
U četvrtak bez struje dijelovi Petrinje, Gline i Hrvatske Dubice

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here