Predsjednica u Sunji: “Svaki kutak naše domovine Hrvatske jednako je bitan!”

Prvi dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović završila posjetom općini Sunja

997

Prvi dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje je privremeno izmjestila svoj ured, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović završila je posjetom općini Sunja gdje se, u do posljednjeg mjesta ispunjenom Domu kulture “Sven Lasta”, družila s građanima. Dobrodošlicu joj je u ime svih stanovnika općine poželio načelnik Grga Dragičević.

„Iskreno nam je zadovoljstvo i čast koju iskazujete prvim posjetom našoj općini. Naša je Sunja često u svojoj povijesti, tako i u Domovinskom ratu, bila potpuno razrušena, ali i obranjena, zahvaljujući našem narodu i hrabrim braniteljima od kojih je 86 dalo svoje živote za obranu domovine Hrvatske i Sunje. Stanovnici općine Sunja znaju kako se njeguje, vjerno čuva tradicija, običaji i ljubav prema hrvatskoj domovini“, poručio je Dragičević.

„Dobro došli u hrvatsku Sunju, u mjesto koje nikada nije palo, koje niti neprijatelji u Domovinskom ratu nisu uspjeli osvojiti“, riječi su kojima je predsjednicu u Sunji pozdravio sisačko – moslavački župan Ivo Žinić zahvalivši joj što je našla vremena doći među Sunjane, marljive, skromne, ali i ponosne ljude.

„Sunja zaslužuje da u nju dođe predsjednica Republike Hrvatske i da joj da potporu. Hvala vam što ste došli u našu županiju, što ste došli u ovo mjesto jer vaš dolazak je ohrabrenje za sve nas, za našu budućnost, naše mlade i za naše branitelje. Danas smo već istaknuli niz problema, ali i projekata, planova za budućnost. Nikada se nismo predali, nikada nismo otišli iz svoje domovine. Naši branitelji nisu napustili Sunju, nisu napustili Hrvatsku. Neka i mladima ovdje u Sunji, ali i u županiji i čitavoj Hrvatskoj branitelji budu uzor. Ne treba na prvu teškoću otići iz svoje domovine! Zajedno s općinom radimo na tome da stvorimo prilike i uvjete za opstanak na ovim područjima, a vaš dolazak je nada da će sve to što govorimo i neki drugi čuti i razumjeti“, kazao je Žinić.

Predsjednica je u Sunji dočekana pljeskom pa se domaćinima zahvalila na toplom dočeku ustvrdivši kako je točno ono što je čula, da je Sunja malo mjesto, ali da ima ogromno srce. Izrazila je zadovoljstvo što prvi dan u Sisačko – moslavačkoj županiji završava u Sunji, u atmosferi zajedništva, pozitivnog raspoloženja, vjere i ljubavi prema svom zavičaju i domovini.

„Postoje dva temeljna razloga zašto izmještam Ured iz Zagreba u druge krajeve Republike Hrvatske. Prvi je taj da, ono što političari često zaboravljaju, u Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu i naša je dužnost, a u mojem slučaju i veliko zadovoljstvo, provoditi vrijeme upravo s vama, našim narodom, našim građanima. Ma koliko kratko to druženje bilo, ono meni toliko puno znači, vidjeti osmijeh na vašim licima, čuti riječi ohrabrenja, ali i kritike i naravno, ako možemo pomoći, mi u Uredu predsjednice ili prema drugim tijelima državne vlasti. Drugi je razlog zašto izmještam Ured zato što, ono što uvijek tvrdim, svaki kutak naše domovine Hrvatske jednako je bitan. Hrvatska je jaka upravo onoliko koliko je jaka Sunja i svaki drugi kutak hrvatske domovine. Ne smijemo razmišljati samo o velikim gradovima, ne smijemo sjediti samo u uredima, iako nam je naravno i to dužnost, već moramo što je moguće više upoznavati ljude i državu, upoznavati probleme, ali i one lijepe priče kojih svakako ima puno više nego što to u posljednje vrijeme ističemo“, rekla je predsjednica.

Dodala je kako joj je čast posjetiti Sunju jer je ona slavno mjesto junačke borbe u Domovinskom ratu. Istaknuvši kako se s posebnim ponosom sjećamo svih hrvatskih branitelja, posebno poginulih i nestalih, izrazila je trajnu zahvalnost svim braniteljima Sunje i njihovim obiteljima. Zaključila je kako je došla vidjeti što je najpotrebnije te da želi pomoći koliko god može kazavši kako zna da svi zajedno prije svega moraju raditi na privlačenju ulaganja, izgradnji infrastrukture i boljoj prometnoj povezanosti kako bi životni standard ne samo u Sunji, već diljem Hrvatske, što više približili, a vremenom i izjednačili, razvijenim hrvatskim i europskim sredinama.

1 KOMENTAR

  1. Ha-ha! Žiniću, Žiniću…. pa mladi su odavno otišli iz Sunje, a i Hrvatske, možda ti to ne znaš jer nisi mlad, jer ne znaš ni tko je bio, ali evo reći ću ti samo jedno, od mog razreda iz osnovne škole, od 28 učenika u Sunji nas je ostalo DVOJE ! Iskreno nemam niti ja namjeru ovdje ostati !

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime