Predsjednik zagrebačke skupštine i HSLS-a Darinko Kosor posjetio Glinu

312

Gradonačelnik Grada Gline Milan Bakšić ugostio je danas u gradskoj vijećnici predsjednika zagrebačke skupštine i predsjednika HSLS-a Darinka Kosora. Kosor se u Glini sastao s gradonačelnicima gradova Sisačko- moslavačke županije koji dolaze iz redova njegove stranke. Osim s Bakšićem,  o aktualnom stanju u županiji i gradovima kojima su na čelu, razgovarao je i s gradonačelnikom Hrvatske Kostajnice Tomislavom Paunovićem te gradonačelnikom Novske Vladom Klasanom. Uoči sastanka Bakšić i Kosor su održali konferenciju za novinare na kojoj je glinski gradonačelnik istaknuo kako će zajednički razmotriti ranije započete projekte na kojima su Glina i Zagreb surađivali, a koji su stopirani zbog prijevremenih izbora u Gradu Glini prošle godine i krize vlasti u Gradu Zagrebu …

VEZANE VIJESTI
Sisačka oporba upozorava na "stihijske i naprasne odluke" gradonačelnice

TON

Bakšić je dodao kako se nadaju u Glinu privući manje poduzetnike budući da imaju  dosta prostora i budući da će uskoro donijeti odluku kojom poduzetnike koji će zapošljavati preko 50 ljudi, oslobađaju plaćanja komunalne naknade narednih 5 godina….

TON

Kosor je pak iznio jednu informaciju značajnu za obrtnike i poduzetnike s područja izvan granica Zagreba, naročito Sisačko-moslavačke županije. Naime Gradska skupština Grada Zagreba je nedavno donijela odluku o sufinanciranju kamata za sve obrtnike i poduzetnike izvan Zagreba koji žele raditi ili proširiti posao  na zagrebačko područje…

VEZANE VIJESTI
MUNCHEN: Gradonačelnik Petrinje posjetio vodeći svjetski stručni sajam BAU

TON

Kosor je kao jedan od problema istaknuo da su gradovi pogođeni promjenom poreza na dohodak kojim su sredstva u proračunima smanjena za 10%. Tako je proračun Gline manji za oko 1,3 milijuna kuna, dok Zagreb gubi 780 milijuna kuna. Naglasio je da je pozitivno kod tih izmjena zakona što su pojedinci dobili veće neto plaće, no dogodili su se i određeni problemi koje se moraju u skorije vrijeme riješiti. Najavio je prijedlog HSLS-a kojim bi se ovaj problem, kako je rekao, na neki način kompenzirao….

VEZANE VIJESTI
Proračun Gline usmjeren na stvaranje predispozicija za razvoj gospodarstva

TON 

Kosor je na kraju istaknuo kako se HSLS aktivno sprema za državne izbore te najavio vraćanje ove stranke u Sabor. Rekao je kako se HSLS naročito priprema u stručnom dijelu, a budući je gospodarstvo jedno od ključnih pitanja u Hrvatskoj, ponosan je upravo na gospodarski tim koji radi na gospodarskom programu stranke. „Bez obzira tko bude pobjednik državnih izbora, treba poštovati volju građana, no svi bi trebali, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju, raditi na suradnji koja će biti u interesu građana“ zaključio je Kosor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here