Predstavio se kao bogataš koji traži ozbiljnu vezu pa joj ukrao više od 200 tisuća kuna

Prijavljeni je počeo oštećenu dovoditi u zabludu, lažno se predstavljajući kao uspješan i bogati poslovni čovjek koji traži ozbiljnu ljubavnu vezu

361

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djela prijevare na štetu 53-godišnjakinje.

Sumnja se da je, osumnjičeni, s unaprijed stvorenom namjerom, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, tijekom lipnja 2021. godine, putem internetske društvene mreže, koristeći lažni profil, započeo komunikaciju s oštećenom 53-godišnjkainjom.

Na taj način, počeo ju je dovoditi u zabludu, lažno se predstavljajući kao uspješan i bogati poslovni čovjek koji traži ozbiljnu ljubavnu vezu. Nadalje, s oštećenom je nastavio komunicirati putem drugih aplikacija, poziva i SMS porukama u kojoj komunikaciji ju je nastavio održavati u zabludi te daljnjim lažnim prikazivanjem činjenica naveo da mu povjeruje, kako su mu blokirani bankovni računi i da hitno treba posuditi novac za svoje osobne i poslovne potrebe.

Oštećena je lakomisleno povjerovala u njegovu lažnu priču, vjerujući da će joj novac i vratiti te je od 16. lipnja do 29. srpnja 2021. godine, u devet navrata posudila novčani iznos od ukupno 203.0000 kuna tako da je u dva navrata uplatila novac na bankovni račun u banci na ime njegovog poznanika te u sedam navrata je u kovertama predala novac taksistu odnosno tom istom njegovom poznaniku, a koji mu je zatim novac i predao, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Materijalna šteta iznosi oko 203.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime