VIDEO Predstavljen projekt izgradnje gradskog bazena na Sajmištu

Petrinjke i Petrinjci, naša djeca, generacije koje su ovdje u Petrinji, zaslužili su bazen, istaknuo je gradonačelnik Dumbović

1318

Radovi vrijedni 17,5 milijuna kuna na uređenju prometnica i parkirališta stambenog naselja Sajmište dobro napreduju, a u ovoj petrinjskoj gradskoj četvrti 30. lipnja predstavljen je i projekt izgradnje gradskog bazena čija je procijenjena vrijednost 36, 6 milijuna kuna.

 

U Gradu Petrinji cilj im je aplicirati ga na fondove EU, kazao je pročelnik Stručne službe grada Ivan Begić.

„U ovom trenutku smo u fazi izrade idejnog rješenja što je prvi preduvjet da bi se pristupilo izmjeni Generalnog urbanističkog plana Grada Petrinje i Prostornog plana uređenja Grada Petrinje kako bi mogli prijeći u sljedeću fazu, a to je ishođenje građevinske dozvole. Samo ishođenje građevinske dozvole očekujemo početkom sljedeće godine, kako bismo bili spremni za naredno financijsko razdoblje 2021. do 2027. te kako bi mogli aplicirati ovaj sam projekt za izgradnju. Želimo biti spremni u punom smislu te riječi. Inače, projektantska procjena vrijednosti investicije je 36.637.500,00 kuna s PDV – om“.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović najavio je kako bi radovi na uređenju Sajmišta trebali biti dovršeni kroz mjesec i pol dana te kako, uz već ranije energetski obnovljene višestambene zgrade, život ovdje postaje ugodniji i ljepši.

„Petrinja je ogromno i veliko gradilište, a ja, kao gradonačelnik i političar, kao saborski zastupnik koji sam bio, želim imati kontinuitet politike da budem gradonačelnik graditelj, znači da stvaramo nove vrijednosti. Ljudima je dosta praznih priča. Kada podvučeš crtu, politika mora biti rezultat i rad. Petrinjke i Petrinjci, naša djeca, generacije koje su ovdje u Petrinji, zaslužili su bazen. Kada sam „ispalio“: Hoću bazen!, 36 milijuna kuna možemo dobiti bespovratnih sredstava i hajemo napraviti bazen za koji možemo dobiti novac iz Europske unije. U tom financijskom razdoblju sam znao i imao informacije što znači područje koje zaostaje u razvoju, znao sam što su europski novci i znao sam da ti europski novci mogu završiti ovdje u gradu Petrinji“.

Petrinja zaslužuje život dostojan čovjeka i što više sadržaja koji će pokazivati da se ovdje isplati živjeti, dodao je petrinjski gradonačelnik zaključivši kako će i ovaj bazen biti još jedna potvrda da je Petrinja grad prijatelj djece

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime