Više od 30 zaposlenih u petrinjskoj Udruzi “Naš život”

Udruga "Naš život" na Danima otvorenih vrata predstavila aktivnosti i projekte

524

Dan otvorenih vrata održala je petrinjska Udruga Naš život. Riječ je o udruzi koja je koordinator Petrinjske kuće zdravlja, potvrdila je predsjednica Radmila Vlak: “Kroz projekte Petrinjske kuće zdravlja provodimo javnozdravstvene akcije. Bila je mamografija, edukativne radionice… Tim projektima, uz veliku suradnju Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” Popovača, oko 1.600 ljudi bude obuhvaćeno tim aktivnostima. Do sada smo proveli tri projekta iz Europske unije. Trenutni projekt Zaželi traje dvije i pol godine. Provodimo projekt telecentra Niste sami, gdje su naši korisnici 24 sata pod nadzorom. Provodimo projekte Ministarstva zdravstva i još neke manje projekte. Osim socijalnog programa, svi zdravstveni projekti usmjereni su na prevenciju i edukaciju građanstva.”

U Udruzi je trenutno zaposleno 32 osobe, zaključila je Vlak te zahvalila gradonačelniku Dumboviću na podršci. Ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” Popovača Marina Kovač potvrdila je suradnju Bolnice i Udruge na većini projekata kroz stručnu i edukativnu podršku: “Posebno bih istaknula i čini mi se da je bitan bio projekt Volonteri u palijativi, koji su Udruga Naš život i Grad Petrinja s udrugama iz Međimurske županije i Zagreba, gdje smo povukli oko 750.000 kn. Bio je to jedan važan korak, još 2015. godine, kada je palijativa bila u povojima. Skup koji smo imali ovdje ostao je zabilježen kao početak i stručne i svake druge nadgradnje da bi palijativna skrb zaživjela.”

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović prisjetio se početka Udruge Naš život, vremena kada je pokazan prvi senzibilitet prema svim problemima u gradu i danas članovi imaju osjećaj da pomognu jedan drugome: “Ta temeljna vrijednost čovjeka prošla je kroz mnoge udruge u gradu Petrinji. Ovi Dani otvorenih vrata pokazuju jedno poštovanje prema svakoj udruzi koje su uložile veliki napor da bi bile dio zajednice i da zajedno stvorimo dobre uvjete. Uvjeti koji donose radno mjesto, koji donose standard i uvjeti koji donose određenu preventivu u zdravlju, to je nešto posebno. Kroz udruge smo dobili nadgradnju i filter svih problema koje oni rješavaju i budu partner Gradu. Ovdje rade 32 osobe! To je strašno velika organizacija koja je spremna napraviti preko 90% vrijednosti, a da nije iz Grada, već iz Europske unije.”

Moramo imati izvanproračunska sredstva i ne možemo svi živjeti od Proračuna Grada zaključio je Dumbović te naglasio da je Petrinja jedini grad koji ima šest puta veći proračun od redovnog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here