Premijer Plenković posjetio Zagrebačku županiju

Istaknuo je kako je je u mandatu njegove Vlade na području Zagrebačke županije ugovoreno europskih projekata u vrijednosti 514 milijuna eura

238

Premijer Andrej Plenković posjetio je u utorak, 9. ožujka, Zagrebačku županiju koja je, kako je naveo, među pet najrazvijenijih županija u hrvatskoj, rekao je predsjednik Vlade nakon sastanka sa županom Stjepanom Kožićem i gradonačelnikom Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom.

Istaknuo je kako je je u mandatu njegove Vlade na području Zagrebačke županije ugovoreno europskih projekata u vrijednosti 514 milijuna eura, a reformom Zakona o financiranju lokalne i regionalne samouprave, županija je zajedno s gradovima i općinama na svom području, dobila u 2020. godini 28% više prihoda nego u 2017. godini.

Župan Kožić rekao je kako je unatoč negativnim predviđanjima zbog koronakrize, lani na području Zagrebačke županije, u odnosu na 2019., broj novozaposlenih porastao za preko 1500 osoba. „Stali smo uz naše poduzetnike i dodijelili im rekordnih 13,7 milijuna kuna potpora, a rezultati su itekako vidljivi“, istaknuo je Kožić.

Premijera je upoznao sa značajnim investicijama na prostoru županije, poput gradnje Regionalnoga vodoopskrbnog sustava “Zagreb-istok”, vrijednoga 883 milijuna kuna, i trenutnih ulaganja u gradnju novih školskih objekata ukupne vrijednosti 140 milijuna kuna. „Upravo ovdje u Ivanić-Gradu nalazi se perjanica zdravstvenog turizma, Specijalna bolnica Naftalan, u čije je proširenje uloženo 71 milijun kuna“, naglasio je Kožić.

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš rekao je da je u zajedništvu Županije i Grada lani sagrađena sportska dvorana u Posavskim Bregima, a da ove kreće gradnja još jedne, u Graberju Ivanečkom. Izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim ulaganjima u Naftalan, koji je prepoznat kao mjesto razvoja medicinskog turizma i koji se dobro nadopunjuje s visokom školom za fizioterapiju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime