Preminuo Slaven Letica

440
Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Hrvatski sociolog, kolumnist, publicist, političar i sveučilišni profesor Slaven Letica preminuo je u 74. godini života.

– Otišao je Slaven Letica. Svojim je radom kao sociolog, kolumnist, političar i sveučilišni profesor pomogao u stvaranju moderne hrvatske države i do samoga kraja pomagao je braniti hrvatsku ideju. Profesore, hvala vam na svemu i počivajte u miru Božjem, stoji u objavi Domovinskog pokreta.

Slaven Letica rođen je u Podgori 28. lipnja 1947. godine. Od 1980. godine je profesor sociologije na Medicinskome fakultetu u Zagrebu, godine 1983. stekao je doktorat na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Kasnih 1980-ih pred raspadom socijalističke Jugoslavije i novim mogućnostima pluralizma, Letica je počeo koristiti nove slobode za zagovaranje različitih reforma. Napisao je brojne članke i kolumne, te stupio u javni život.

Od 1990. do 1991. godine bio je osobni savjetnik predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

Godine 2000., Letica se kandidirao za hrvatskoga predsjednika kao neovisni kandidat, a 2003. izabran je na listi HSP-a za neovisnog zastupnika u 5. saziv Hrvatskog sabora.

Uskoro više!

Izvor: Wikipedia/Portal Radio Banovine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here