Preminuo umirovljeni svećenik Sisačke biskupije vlč. Hokman

172

Sisačku biskupiju napustio je umirovljeni svećenik vlč. Mladen Hokman i dugogodišnji župnik župa Posavski Bregi i Lijevi Dubrovčak. Veličaski Hokman izgubio je bitku s teškom bolesti u srijedu, 29. svibnja u 71. godini života i 45. godini svećeništva.

Vlč. Hokman već pri upisu u srednju školu znao je što želi biti u životu. Rođen je 11. studenoga 1948. u Presečnom, a roditelji su mu Marko i Ljubica Bartolec. Školovao se u Presečnom i Novom Marofu, a sjemenišnu gimnaziju upisao je na Šalati u Zagrebu, te je kasnije studirao teologiju u Zagrebu.

Svoj sveti put vlč. Hokman započeo je 30. lipnja 1974. u Remetincu kada se zaredio za svećenika. Bio je nekoliko mjeseci upravitelj župe Zdenkovac (travanj – studeni 1975.) i subsidijar župe Pleternica (travanj 1975. – rujan 1976.) te upravitelj župe Buk (1975. – 1995.).

Od 1995. godine imenovan je župnikom župa Posavski Bregi i Lijevi Dubrovčak gdje je djelovao do umirovljenja 2019. godine.

Sprovodna misa za pokojnog vlč. Hokmana, koju će predvoditi sisački biskup Vlado Košić, održat će se u petak, 31. svibnja u 15 sati u kapeli Sv. Florijana u Presečnom, župa Oštrice (Varaždinska biskupija). Nakon mise na mjesnom groblju održat će se i sprovodni obredi.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here