Zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević primio je i prigodno nagradio bacača diska Velimira Šandora, člana Atletskog kluba za osobe s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice i člana hrvatske reprezentacije te Mirjanu Lučić, paraolimpijku u stolnom tenisu.

Paraolimpijce Velimira Šandora i Mirjanu Lučić primio je i prigodno nagradio zamjenik župana Zagrebačke županije, Rudolf Vujević. Prijem se održao povodom Šandorovog posljednjeg velikog sportskog uspjeha – osvojene srebrne medalje na Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Italiji. talijanskom Grossetu.

Vujević je čestitao Velimiru Šandoru i Mirjani Lučić na izborenom plasmanu za 15. Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru, dodavši da će im Zagrebačka županija pokloniti sportsku opremu kao „pripomoć da se lakše i bolje pripreme za nadolazeće Paraolimpijske igre te donesu olimpijske medalje u Zagrebačku županiju“.

Velimir Šandor je član Atletskog kluba za osobe s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice i član hrvatske reprezentacije koji je nakon osvojene svjetske bronce u Dohi i europskog srebra osigurao pozivnicu za Rio kao trećeplasirani bacač diska na svijetu u kategoriji F52.

Šandor se sada intenzivno priprema za Paraolimpijske igre, a ispričao je i kako izgledaju treninzi…

 

Prijemu je prisustvovala i Mirjana Lučić, članica Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice, koja zajedno sa Šandorom nastupa na 15. Paraolimpijskim igrama…

Darko Matić, predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije, pohvalio je odličnu suradnju i kontinuiranu financijsku potporu Zagrebačke županije, istaknuvši da zahvaljujući tim sredstvima Županija danas ima, po prvi put u svojoj sportskoj povijesti, čak dva predstavnika na najvećem sportskom natjecanju osoba s invaliditetom.

Inače, na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru snage će odmjeriti više od 4000 sportaša iz 170 zemalja svijeta. Republiku Hrvatsku će predstavljati ukupno 17 sportašica i sportaša, od čega dvoje – Lučić i Šandor – iz Zagrebačke županije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here