Prijevarom od 80-godišnjakinje otuđila oko 75 tisuća kuna

112
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom 65-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo prijevare na štetu 80-godišnjakinje, obavijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Sumnja se da je s unaprijed stvorenom namjerom, a s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, u razdoblju od 23. travnja do 1. srpnja 2021. godine, u više navrata od oštećene zatražila posudbu raznih novčanih iznosa, pri čemu ju je održavala u zabludi tvrdeći da će joj posuđene novce vratiti kroz nekoliko dana.

Ne sumnjajući u istinitost njezinih navoda oštećena joj je u više navrata u svom stanu u Ulici Andrije Žaje te u blizini stana predavala novac. Niti tada osumnjičena nije odustala od namjere pribavljanja protupravne imovinske te je na nagovor osumnjičene sredinom svibnja 2021. godine podignula pozajmicu na svoje ime, a zatim krajem lipnja 2021. godine i kratkoročni zajam trgovačkog društva također na svoje ime.

Tako posuđen novac istog je dana predala osumnjičenoj, a s obzirom da joj je osumnjičena lažno predočila da će podmirivati dospjele mjesečne anuitete pozajmljenog novca. Međutim, unatoč obećanju, ona to nije učinila niti je do današnjeg dana oštećenoj vratila posuđeni novac, dodaje policija.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 75.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je Posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime