Sveučilište u Zagrebu – Učiteljski fakultet u Petrinji 7. i 8. lipnja domaćin je Međunarodno znanstvenog simpozija u okviru 17. dana Mate Demerina, a pod nazivom „Odgoj i obrazovanje – budućnost civilizacije“.

Dio tog simpozija je i Međunarodna izložba likovnih radova profesora učiteljskih fakulteta iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te Izložba likovnih uradaka studenata Učiteljskog fakulteta u Petrinji. Obje izložbe otvorene su do 11. lipnja u Galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji.

Profesori i studenti petrinjskog fakulteta udružili su svoje kreativne snage te počastili sudionike simpozija i građane Petrinje koncertom pod nazivom „Od Bacha do sevdaha“.

Dekan fakulteta prof. dr.sc. Ivan Prskalo otvorio je u galeriji spomenute izložbe te pozdravio okupljene na koncertu u Hrvatskom domu.

Izložbu profesorskih radova pripremio je Izv. prof. Davor Žilić, a izložbu studentskih radova dr.sc. Svetlana Novaković.

Mješoviti zbor Magistri Petrinienses uvježbala je dr.sc. Jelena Blašković, a Komorni tamburaški orkestar Učiteljskog fakulteta Matej Ralašić, student 3. godine Učiteljskog studija.

I profesori i studenti svojim su nastupom oduševili publiku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here