Proslava blagdana Velike Gospe u Gori

2910

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić čestitao je svim vjernicima blagdan Velike Gospe uoči svečanog misnog slavlja u marijanskom svetištu Majke naših stradanja u Gori.

“Za blagdan Velike Gospe hodočastimo blaženoj Djevici Mariji ovdje u Gori gdje u svetištu sisačke biskupije se skupi mnoštvo vjernika ovog kraja. Gospa koju slavimo i kao državni blagdan, ali Gospa je posebno omiljena Hrvatima, zaštitnica Hrvatske i Hrvata, pa evo s te strane, ja osobno dolazim ovdje jer je to moja župa u kojoj sam kršten i dobio sve sakramente. Uvijek se rado vraćam ovdje i dolazim i drago mi je kad vidim mnoštvo koji su, kao danas, došli pokloniti se Gospi, pokloniti se dragom Bogu i moliti se za ovu biskupiju i za našu Domovinu.”

Žinić je imao poruku za sve okupljene mlade povodom ovog blagdana.

VEZANE VIJESTI
23 godine uspješne suradnje i velikog prijateljstva

“Vjerujem da će i odavde i naš biskup odaslati poruke mira. Mir je bitan, zajedništvo i sloga, to je ono bitno što nam treba, ali evo i poruke koje su bitne za bolji život u Hrvatskoj, bolji život za mlade. Evo, poticaj možda i mladima koji upravo na ljetnim praznicima dolaze ovdje, ovdje idu na godišnje odmore iz nekih drugih država da vide da se i ovdje može vrlo kvalitetno živjeti, možda bolje nego negdje drugdje. Ovim putem čestitam svim žiteljima Sisačko-moslavačke županije koji slave, dakle katolicima, današnji dan – Veliku Gospu sa željom da im sutra bude puno, puno bolje, sa željom da naše mlade obitelji imaju još puno više djece kako bi nadoknadili možda, nedostatak  ljudi na ovim prostorima”.

Na svečanom misnom slavlju u Gori uz brojne vjernike bio je prisutan i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović, koji je ovom prigodom čestitao blagdan Velike Gospe – Uznesenja Blažene Djevice Marije te istaknuo kako Blažena Djevica Marija nikada ne osuđuje, ona nas poziva na mir i zajedništvo, ispunjava nas utjehom, uči nas da slijedimo njezin primjer i ne posustajemo pred izazovima.

VEZANE VIJESTI
Potvrde polaznicima edukacije „Interpretatori hrvatske tradicijske kulture“

Misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić. Obilježavanje blagdana krenulo je tradicionalnom procesijom koja je započela, nakon blagoslova vjernika u crkvi sv. Ivana Nepomuka u Glini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here