Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije jučer je svečanim misnim slavljem proslavljen u Župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog u Bučici. Tom prilikom mještani sela procesijom od župne kuće do crkve prisjetili su se i svog tragično preminulog župnika Janka Vedrine, a Velika Gospa potom je obilježena i prigodnim domjenkom u Društvenom domu DVD-a Bučica.

Jedan od najvećih kršćanskih blagdana Velika Gospa proslavljen je misnim slavljem u u Župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog u Bučici. U organizaciji proslave pomogli su svi župljani na čemu im je zahvalio vlč. Ivan Petrović, a za ovu priliku župljanka Marija Medved obnovila je Marijin i Josipov kip koji će od sada u novom ruhu krasiti crkvu. Ovo je blagdan kojim slavimo uznesenje Blažene Djevice Marije u nebo i njenu očuvanost od grijeha, rekao nam je župnik iz Bučice.

VEZANE VIJESTI
Gradonačelnik Dumbović uputio čestitku

Prije svete mise vjernici su se procesijom od župne kuće do crkve prisjetili Janka Vedrine, rođenog 1904. u Mariji Bistrici koji je od 1933. do 1935. bio župnik u Bučici, gdje je i 8. kolovoza 1935. ubijen u župnoj kući zbog isticanja hrvatske zastave.

Vedrina je bio župnik koji je poticao na slogu i zajedništvo kada je u pitanju isticanje hrvatskog identiteta, ali i kada su u pitanju duhovna i obnova sakralnih objekata. Njemu u čast upravo oko blagdana Velike Gospe župljani Bučice organiziraju ovu procesiju, ali i hodočašće u Mariju Bistricu. Slogu i zajedništvo kakvima je težio župnik Vedrina pokazali su mještani Bučice i okolnih naselja i na domjenku organiziranom u Društvenom domu DVD-a Bučica kojim su okončali obilježavanje Velike Gospe u svom malom, ali živopisnom selu.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here