Stanovnici petrinjskog naselja Kolonija održali su ranije najavljen prosvjed protiv gradnje reciklažnog dvorišta u Ulici Milivoja Grgića.

Okupljeni građani jasno su dali do znanja kako im najviše smeta to što nisu znali da će se reciklažno dvorište graditi u samome naselju, a ističu, da su znali nikada na takvu građevinu ne bi pristali u svome susjedstvu.

U ime sugrađana okupljenima se obratila Kristna Autischer:

“Građani nisu pravovremeno obavješteni o pravoj lokaciji, već se okvirno govorilo kako će reciklažno dvorište biti izgrađeno u blizini Finela. Tek smo krajem ožujka iz medija doznali kako će se graditi na ovoj lokaciji i to samo 6 dana prije početka radova!”

Okupljenima nije jasno odakle ideja da se baš kraj njihovih kuća gradi reciklažno dvorište:

“U Pravilniku za reciklažna dvorišta trebala se predvidjeti površina u rasponu od 1600 do 2000 metara kvadratnih! Katastarska čestica na kojem se to namjerava ovdje izgraditi ima 890 kvadratnih metara i to je jedino reciklažno dvorište za cijelu Petrinju! Niti u jednom članku se nigdje ne spominje bilo kakvo drugo jer je Petrinja obveznik samo jednog reciklažnog dvorišta zbog broja stanovnika.”

Građanima Kolonije pojašnjeno je što će se sve odlagati u sklopu reciklažnog dvorišta:

“Odlagat će se glomazni otpad i vršiti rastavljanje istog. Primjerice, ako donesete stari kauč odvajat će se federi od tkanine i slično. Zamislite kako će to izgledati ako samo troje ljudi jednu subotu odluči ostaviti ovdje svoj stari kauč ili kakav drugi glomazni otpad.”

Okupljeni su na kraju uputili gradonačelniku molbu da ne dozvoli da se na bilo koji način ugrozi kvaliteta njihovih života.

“Želimo živjeti ovdje sa svojim obiteljima! Gradimo, radimo, uređujemo okoliš i samo želimo dosadašnju kvalitetu života, ovo reciklažno dvorište sve to, nažalost, ugrožava!”

U ime svojih sugrađana stanovnica Kristina Autischer najavila je ometanje radova u ponedjeljak kako bi jasno dali do znanja kako ne žele reciklažno dvorište i buku u blizini svojih kuća.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here