SAMO PSIHOPATI ZNAJU TOČAN ODGOVOR

937

Ova bizarna ‘pitalica’ zapravo je pravi psihološki test koji otkriva psihopate, a glasi ovako:

“Na sprovodu vlastite majke, djevojka je srela muškaraca kojeg prije nije poznavala. Pomislila je kako je on divan, tako da se momentalno zaljubila vjerujući da bi on mogao biti onaj “pravi” za nju, njena srodna duša. Nekoliko dana kasnije, djevojka je ubila svoju sestru. Koji je njezin motiv za ubijanje sestre?”

Odgovor koji bi dao psihopat: “Nadala se kako će se isti muškarac ponovno pojaviti na sprovodu.”

Zašto?

Psihopati imaju nedostatak empatije, stoga razmišljaju krajnje hladnokrvno i naizgled racionalno.

– Psihopati čine oko jedan posto ukupne populacije i oko 25 posto muških kriminalaca, a za većinu njih nikad ne bismo rekli da to jesu. Treba ih otkriti na vrijeme kako bi se od njih zaštitili – kaže profesor Jeffrey Hancock.

Nasilno i zločinačko ponašanje vide kao logičan ishod svoga plana. Najčešće su vrlo šarmantni i slatkorječivi te uvijek znaju što reći i u kojoj situaciji. Ne opterećuju se društvenim pravilima i nije im važno što drugi misle o njima. Nisu samouvjereni, već umišljeni i misle da su bolji od drugih. Također su iznimno tvrdoglavi i arogantni te nisu sposobni za empatiju ili razumijevanje drugih ljudi.

Često lažu do te mjere da je to patološki te financijski i emocionalno iskorištavaju ljude s kojima su bliski. Teško kontroliraju svoje ponašanje te vrijeđaju druge, pokazuju da im je dosadno, agresivni su i nesposobni da se dugo zadrže na jednom poslu ili odnosu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here