PU sisačko-moslavačka: Dnevna informacija za dane od 5. do 8. lipnja

258

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke su zabilježena 23 kaznena djela, od kojih su devet počinili nepoznati počinitelji.
Po osam kaznenih djela počinjeno je na području Siska i Kutine, po tri na području Petrinje i Gline te jedno na području Gvozda.
Počinjeno je deset krađa, po pet teških krađa i oštećenja tuđe stvari te tri prijetnje.
Zabilježeno je šest narušavanja javnog reda i mira i to tri na području Kutine, dva na području Dvora i jedno na području Siska, a u ovim događajima sudjelovalo je osam počinitelja.
U tri slučaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, a u po jednom slučaju fizičkim sukobom, držanjem životinja bez nadzora te omalovažavanjem i vrijeđanjem moralnih osjećaja građana na javnom mjestu.
Na prometnicama se dogodilo 12 prometnih nesreća i to po četiri na području Siska i Kutine, dvije na području Petrinje te po jedna na području Gline i Gvozda.
U tri nesreće, lakše su ozlijeđene četiri osobe od kojih jedan motociklist, dok je u devet prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.
Pod utjecajem alkohola bila su tri sudionika prometnih nesreća. Četiri sudionika pobjegla su sa mjesta nesreća od kojih su tri naknadno pronađena, a za jednim se još traga.
Proteklog vikenda zabilježen je jedan manji požar bez materijalne štete i to na otvorenom prostoru na kutinskom području.
Dovršena kriminalistička istraživanja:

Otkriveni počinitelji provele u kuću

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 20, 21 i 27 godina zbog sumnje da su počinili tešku krađu. Istraživanjem je utvrđeno da su oni između 5. i 18. siječnja 2014. godine provalili u kuću iz koje su ukrali televizor, zvučnike i gramofon, počinivši štetu vlasniku od oko 2000 kuna. Zbog počinjenog kaznenog djela kazneno su prijavljeni.

Prijavljen za dvije teške krađe

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio dvije teške krađe provaljivanjem. Istraživanjem je utvrđeno da je on u noći 20./21. svibnja u Ulici Nikole Tesle u Sisku provalio u ugostiteljski objekt i iz blagajne ukrao 500 kuna, a zatim je provalio u trgovinu mješovite robe gdje je iz registar kasa ukrao 2000 kuna. Također je utvrđeno da je 26./27. ožujka u Ulici Vilka Panaca u Petrinji, provalio u trgovinu i ukrao oko 30 šteka raznih cigareta, počinivši štetu od oko 7500 kuna. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju predan je pritvorskom nadzorniku.

Pri izvoženju ukradenih drva prevrnuo se traktor

U petak, 5. lipnja u šumi, u Maloj Solini na glinskom području, policijski službenici su obavili očevid zbog prevrtanja traktora. Naime, očevidom je utvrđeno da je 55-godišnji muškarac posjekao 13 stabala graba u vlasništvu šumarije te je dio posječenih drva odvezao kući. Potom se vratio po preostala posječena drva koja je natovario na traktor, a prilikom vožnje se traktor prevrnuo i prignječio ga. Prevezen je u sisačku bolnicu, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozlijede. Protiv njega biti će podnesena kaznena prijava zbog krađe. Ovlaštena osoba šumarije štetu procjenjuje na oko 2500 kuna, dok će stvarna šteta biti utvrđena po prispijeću odštetnog zahtjeva.

Provale na kutinskom području

Između 19. svibnja i 4. lipnja u Ulici Vladimira Nazora u Kutini, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i ukrao zlatni nakit. Oštećeni vlasnici, od kojih je zaprimljena prijava, štetu procjenjuju na oko 2500 kuna.
Od 4. do 5. lipnja u Mikleuški na kutinskom području, nepoznati je provalio u kuću gdje je ispreturao stvari, dok je iz garaže ukrao električnu brusilicu i bušilicu, počinivši vlasnicima štetu od oko 900 kuna. Za počiniteljem se trga.

Teška krađa i pokušaj teške krađe

Između 4. i 6. lipnja u Ulici Ljudevita Gaja u Petrinji, nepoznati je počinitelj iskoristio odsutnost vlasnika i provalio u šupu iz koje je ukrao bicikl i motorni trimer, počinivši vlasniku štetu od oko 2500 kuna. Od oštećenog vlasnika zaprimljena je prijava.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je između 4. i 6. lipnja u Gornjoj Jelenskoj, na području Popovače provalio u prostorije sportskog kluba, ali nije ništa ukrao. Zbog ove teške krađe u pokušaju protiv nepoznatog biti će podnesena kaznena prijava.

Kontrole prometa

U subotu, 6. lipnja oko 21 sat, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u mjestu Grabričina na kutinskom području, zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnji vozač. Isti je bio pod utjecajem alkohola od 2,28 promila i upravljao je za vrijeme dok mu je bila izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole. Isti je u policijskoj postaji do otrježnjenja smješten u posebnu prostoriju te je prijavljen zbog počinjenih prometnih prekršaja.

U nedjelju, 7. lipnja nešto poslije ponoći na raskrižju Kolodvorske ulice i Ulice kralja Petra Krešimira u Kutini, u osobnom automobilu kutinskih registracija je zaustavljen 26-godišnji vozač. Njemu je izmjerena alkoholiziranost od 2,74 promila te je isključen iz prometa i također smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Iste noći, također nešto poslije ponoći u Kolodvorskoj ulici u Popovači, u automobilu kutinskih registracija zaustavljen je 40-godišnji vozač koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,14 promila. Utvrđeno je da je vozio za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, a istekla važnost prometne dozvole. Vozač je uhićen i dovedenu u policijsku postaju do otrežnjenja.

U nedjelju, 7. lipnja oko 2 sata u Ulici Augusta Šenoe u Novskoj, zaustavljen je u osobnom automobilu kutinskih registracija 23-godišnji vozač. Njemu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,74 promila te je isključen iz prometa i također smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Također istog dana oko 21 sat u Zagrebačkoj ulici u Sisku, zaustavljen je 43-godišnji vozač kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,84 promila. Budući je isti već evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja vozač je uhićen i smješten u prostorije za zadržavanje.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

Policiji u Petrinji je u petak 5. lipnja građanin dragovoljno predao sljedeća ubojita sredstva: šest eksploziv trotilskih metaka, pet električnih detonatorskih kapisli, tri bombe i 802 komada raznog streljiva. U subotu, 6. lipnja također petrinjskoj policiji građanin dragovoljno predao automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika i 60 komada streljiva.
Kako je još uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija”, kojom je građanima omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, građani neće snositi nikakve sankcije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime