PU SISAČKO-MOSLAVAČKA: Petero ozlijeđenih u prometnoj nesreći, krađe drva i nakita

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 16 kaznenih djela...

755

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 16 kaznenih djela, od kojih su osam počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je devet kaznenih djela, zatim četiri na području Kutine, te po jedno na području Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice. Počinjeno je šest krađa, pet teških krađa, četiri prijetnje i jedno izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira i to na području Petrinje i Gline, a u njima su sudjelovala dva počinitelja. U jednom događaju javni red i mir je narušen vikom i galamom, a u drugom držanjem životinja bez nadzora.

Na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća i to po tri na području Kutine i Petrinje, te po jedna na području Novske, Gline i Dvora. U tri nesreće sa ozlijeđenim osobama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, dok je u šest nesreća nastala samo materijalna šteta. Pod utjecajem alkohola bila su četiri sudionika prometnih nesreća i to po dva u nesrećama na području Kutine i Petrinje, a najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,21 promil. S mjesta događaja pobjegla su tri sudionika prometnih nesreća, od kojih su dva naknadno pronađena, dok se za jednim još traga.

VEZANE VIJESTI
SISAK Ženi s ramena istrgnuo ruksak

U petak, 25. siječnja oko 9.30 sati, u Aleji Vlade Janjića Cape u Sisku, zbog kvara na električnim instalacijama u vožnji se zapalio osobni automobil Audi A3 kutinskih registracija, kojim je upravljala 26-godišnja vlasnica. Požar su ugasili prolaznici, a oštećena materijalnu štetu procjenjuje na oko 7000 kuna.

Petero ozlijeđenih u prometnoj nesreći u Popovači

U nedjelju, 27. siječnja, 40-ak minuta iza ponoći, na mostu preko kanala Jelenka u Kutinskoj ulici u Popovači, u prometnoj nesreći ozlijeđeno je pet osoba. Naime, 53-godišnji hrvatski državljanin je upravljajući osobnim automobilom njemačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,30 promila, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i prešao u suprotni prometni trak, gdje je udario u osobni automobil kutinskih registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljala 24-godišnjakinja. Nakon udara vozilo kutinskih registracija se zarotiralo na cesti, udarilo u zaštitnu ogradu mosta i sletjelo u kanal, dok je vozilo njemačkih registracija ostalo na kolniku. U ovoj nesreći teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život zadobila je 18-godišnja putnica u njemačkom vozilu, dok je vozačica kutinskog vozila i njenih troje putnika u dobi od 4 i 26 godina, te 10 mjeseci, lakše ozlijeđeno. Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 53-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava.

VEZANE VIJESTI
DUŽICA Ukrao novac u otključanoj kući 87-godišnjaka

Kazneno prijavljen zbog krađe drva

Zbog krađe drva kazneno je prijavljen 24-godišnji mladić. Njega se sumnjiči da je 28. studenoga prošle godine, u šumi u Palanjku Pokupskom na lekeničkom području, motornom pilom srušio 59 stabala graba i stablo johe, koje je potom ispilio u metrice i natovario u traktorsku prikolicu, a u odvoženju su ga zatekli policijski službenici. Drva su od njega oduzeta, a po dostavljenom odštetnom zahtjevu oštećene šumarije materijalna šteta iznosi 4832 kune.

Iz kuće ukradeno desetak kilograma mesa

Nepoznati počinitelj je od 18. do 25. siječnja u Ulici Antuna Gustava Matoša u Kutini, provalio u obiteljsku kuću 66-godišnje žene i iz zamrzivača ukrao desetak kilograma smrznutog mesa. Od oštećene, koja materijalnu štetu procjenjuje na oko 1000 kuna, zaprimljena je kaznena prijava zbog teške krađe te se traga za počiniteljem.

VEZANE VIJESTI
PP VELIKA GORICA: Najveća koncentracija alkohola izmjerena kod 24-godišnjaka

Na područku Lekenika i Siska krađe nakita i novca

S petka na subotu, 25./26. siječnja, u Vinogradskoj ulici u Sisku nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću 60-godišnjakinje i ukrao nakit. Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je od 18. do 25. siječnja iz obiteljske kuće 66-godišnje žene u Selima, grad Sisak, ukrao novac.

Prekršaji u prometu

U nedjelju, 27. siječnja oko 15.45 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac u prometnom prekršaju uočen je osobni automobil Audi A6 njemačkih registracija, kojim je u smjeru Zagreba brzinom od 232 km/h upravljao 47-godišnji njemački državljanin. Oko 19.30 sati istog dana zaustavljen je osobni automobil Audi austrijskih registracija, kojim je također prema Zagrebu brzinom od 173 km/h u upravljao 37-godišnji državljanin Srbije, i to na dijelu autoceste na kojemu je brzina kretanja ograničena na 100 km/h. Zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine obojici su izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kuna te zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here