Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su dva kaznena djela i to na području Siska i Dvora, od kojih je jedno počinio nepoznati počinitelj.
Počinjeno je jedno oštećenje tuđe stvari i jedna prijetnja.
Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća s materijalnom štetom i to po dvije na području Siska i Kutine i jedna na području Petrinje.
Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu
Tijekom noći sa subote na nedjelju, 14./15. siječnja, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.
Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 156 sudionika u prometu i utvrdili 15 prometnih prekršaja, od kojih se deset prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri su evidentirana na području Siska, po dva na području Kutine i Sunje, dok je po jedan prekršaj evidentiran na području Novske i Petrinje.
Kod dva vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,0 do 0,5 promila, kod tri vozača od 0,5 do 1,5 promila, kod četiri vozača alkoholiziranost je bila od 1,5 do 2 promila, dok je jednom vozaču utvrđena alkoholiziranost veća od 2 promila.
Prema dobnim skupinama šestero vozača je bilo u dobnoj skupini od 31 do 40 godine, dva su bila u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, dok je jedan bio u dobnoj skupini od 25 do 30 godina te također jedan vozač stariji od 50 godina.
U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,36 promila utvrđena je 36-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je u nedjelju, 15. siječnja oko 00.40 sati, zaustavljen u Sunji.

Foto: Radio Banovina

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here