U pucnjavi u kafiću u Švicarskoj isključena povezanost s terorizmom

89

Pucnjava u kojoj je u četvrtak navečer u kafiću u Baselu na sjeverozapadu Švicarske ubijeno dvoje ljudi nije povezana s terorizmom.

U četvrtak oko 20.15 sati po srednjoeuropskom vremenu dvojica muškaraca su ušla u Cafe 56 i zapucala nekoliko puta. Dva posjetitelja su ubijena, a jedan je ranjen i stanje mu je kritično.

Prema prvim rezultatima istrage, dvojica Albanaca starih 28 i 39 godina su ubijena, a 24-godišnji Albanac je teško ranjen u pucnjavi “dvojice muškaraca očigledno istočnjačkog podrijetla” koji se nalaze u bijegu, potvrdila je policija. Mediji prenose da se najvjerojatnije radi o međusobnom obračunu, jer napadači nisu marili za ostale posjetitelje.

VEZANE VIJESTI
Facebook kažnjava korisnike zbog napada na Novom Zelandu

Policija traži dvojicu muškaraca između 30 i 40 godina, visokih oko 1,75m, smeđe kose i, prema izjavama očevidaca, istočnjačkog izgleda. S informacijama s kojima istražitelji raspolažu, napadači su se nakon izvršenog zločina uputili prema željezničkom kolodvoru.

Stanovnici gradske četvrti u kojoj se nalazi kafić tvrde da “Cafe 56” nema lošu reputaciju. Nekada je, dodaju, bio poznat kao sastajalište osoba iz podzemlja, ali da se stvar promijenila s novim vlasnikom kafića.

Izvor: Hina    

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here