PUNJENE PLJESKAVICE I GURMANSKI KRUMPIR

5335

Pljeskavica punjena feta sirom servirana uz gurmanski krumpir odličan je ručak za čiju pripremu nije potrebno veliko kulinarsko umijeće.

POTREBNO

Za pljeskavicu

  • 800 g mješanog mljevenog mesa (za 4 pljeskavice)
  • feta sir
  • 2x žlice senfa
  • 1/2 luka
  • sol
  • papar
  • prstohvat Vegete i mljevene paprike

Za gurmanski krumpir

  • 4 veća krumpira
  • kajmak
  • slanina
  • peršin
  • sir gauda
  • sol
  • papar

PRIPREMA

Pljeskavica

U veću posudu s mljevenim mesom dodajte 2 žlice senfa, pola glavice sitno sjeckanog luka, sol, papar te žličicu Vegete i mljevene paprike pa pomiješajte.

Uzmite cca 200 g mljevenog mesa i napravite plosnatu pljeskavicu, potom na jedan polukrug nanesite sitno rezan feta sir i poklopite. Krajeve pljeskavice utisnite vilicom kako se pljeskavica ne bi otvorila prilikom pečenja, zatim je stavite peći na ugrijanu i uljem premazanu gril tavu.

Savjet plus- kako biste lakše napravili pravilnu pljeskavicu koristite prozirnu kuhinjsku foliju pokapanu uljem.

Gurmanski krumpir

Operite 4 veća krumpira u kori i potom ga stavite kuhati. Dok se krumpir kuha popržite slaninu narezanu na tanke trakice. Kada je krumpir omekšao, izvadite ga iz lonca i ostavite da se prohladi. Pažljivo nožem odstranite gornji dio krumpira kako je prikazano na video receptu, potom čajnom žlicom izdubite dublju polovicu krumpira. Krumpir dobro posolite, popaprite, dodajte prženu slaninu, ribani sir, prstohvat svježeg peršina, zatim sve ‘zatvorite’ kajmakom i preklopite drugom polovicom krumpira. Po želji možete dodati prstohvat mljevene paprike. Premažite vatrostalnu posudu uljem, po želji možete dodati i malo maslaca na koru krumpira kako bi bila hrskava, pa stavite peći na 20 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 C.

Servirajte uz salatu.

U slast!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime