Putnici vikali “Bože moj” prije pada Airbusa A320

130

Putnici Airbusa A320 Germanwingsa bili su potpuno svjesni da će letjelica pasti i vikali su “Bože moj” prije pada, prema video-snimci koju su francuski tjednik Paris Match i njemački dnevnik Bild uspjeli vidjeti, što žandarmerija smatra “potpuno neistinitim”.

Na toj snimci “čuje se uzvikivanje ‘Bože moj’ na nekoliko jezika”, piše u utorak Paris-Match na internet stranici. Tjednik tvrdi kako nema “nikakve sumnje” u podrijetlo snimke. Radi se o mobitelu.

“Prizor je toliko kaotičan da se nikog ne raspoznaje, ali krici putnika otkrivaju da su bili potpuno svjesni onoga što će se dogoditi. Prema kraju snimke, nakon jače trešnje, uzvici postaju glasniji. Potom se više ništa ne čuje”, ističe Paris Match.

Na istoj snimci “čuju se također najmanje tri puta metalni udarci koji daju naslutiti da pilot pokušava otvoriti vrata pilotske kabine uz pomoć teškog predmeta”, dodaje Paris Match što povrđuju snimke iz crne kutije.

Te su tvrdnje “potpuno neistinite”, reagirao je časnik Jean-Marc Menichini iz francuske žandarmerije na upit CNN-a. Naglasio je da mobitele skupljene na mjestu pada “još nisu pregledali” istražitelji.

Mobitele treba poslati na analizu u Institut za istraživanje kriminala Nacionalne žandarmenije u Rosny-sous-Bois, blizu Pariza, istaknuo je Menichini.(Hina)

Foto: FaH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here