Radni sastanak na temu gospodarenja otpadom

365

Inicijativom trgovačkog društva „Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije“, radni sastanak održali su predstavnici komunalnih društava koja se na prostoru županije bave gospodarenjem otpadom.

Razgovaralo se o planu objave poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, kojega je izradilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Javni pozivi su namijenjeni jedinicama lokalne samouprave i trgovačkim društvima, a sredstva se mogu dobiti za gradnju i opremanje reciklažnih dvorišta, sanaciju odlagališta komunalnog otpada, edukativno-informativne aktivnosti, nabavu spremnika za odvojeno sakupljanje otpada, gradnju sortirnica, kompostana i bioplinskih postrojenja te nabavu komunalnih vozila za prikupljanje otpada.

Nenad Babić, pročelnik za promet i komunalnu infrastrukturu Zagrebačke županije, prisutne je upoznao s dosadašnjim aktivnostima oko uspostave zajedničkoga centra za gospodarenje otpadom grada Zagreba i Zagrebačke županije. Trenutne aktivnosti usmjerene su na izradu projektne dokumentacije.

Na sastanku je dogovoreno da se ujesen organizira konferencija trgovačkih društava koja se bave gospodarenjem otpada, a na kojoj bi se razgovaralo o dobroj praksi koju su usvojila ova društva. Predloženo je da kao moguća tema razgovora budu i iskustva u radu centara za gospodarenje otpadom Marišćina i Kaštijun.

Foto: Zagrebačka županija

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here