Radnici sisačke rafinerije plakatima poručili: Neće proći

649

Na sisačkom području osvanuli su jumbo plakati s tekstom “Radnici Rafinerije nafte Sisak poručuju: Neće proći”, s potpisom “Pozdrav iz Siska”, kao odgovor na pokušaj zatvaranja prerade domaće nafte u toj rafineriji.

Tri hrvatska člana uprave Ine spriječila su 27. srpnja  zatvaranje Rafinerije Sisak. Na sjednici uprave odbili su glasovati o točki dnevnog reda koja je, uz pitanje modernizacije riječke rafinerije, obuhvaćala i zatvaranje sisačke, odnosno njezino pretvaranje u distributivno-logistički centar. Pošto mađarska strana nije prihvatila odvojenu raspravu o tim pitanjima, hrvatski članovi uprave srušili su kvorum.

VEZANE VIJESTI
Na sisački "tobogan" stigli usporivači prometa

Iz Stožera su u utorak ponovno osudili najavu zatvaranja Rafinerije, uz napomenu kako MOL nije ispunio svoje ugovorne obveze o njenoj modernizaciji. Po mišljenju Stožera, izraženom u priopćenju, mađarska strana “iskorištava politički vakum i nesređeno stanje u Republici Hrvatskoj, kako bi uništila Inu u cjelini”.
Kako je za Hinu rekao glasnogovornik Stožera Predrag Sekulić, Stožer još jednom poziva tehničku Vladu RH, hrvatske članove Uprave i Nadzorni odbor da učine sve kako bi do konstituiranja nove Vlade spriječili donošenje odluke o zatvaranju Rafinerije u Sisku, pri čemu će im Stožer dati punu potporu.

VEZANE VIJESTI
U sisačkoj bolnici 10 pacijenata umrlo od posljedica gripe

“Stožer za obranu Rafinerije zajedno s predsjednicima sindikata koji djeluju u Ini ostaje pri stavu kako primarna prerada u Sisku nema alternative”, rekao je Sekulić. Ujedno je dodao kako iza postavljanja plakata solidarno stoje svi zaposleni u sisačkoj Rafineriji, uključujući i članove Stožera.

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta djeluje od rujna 2014., a sastavljen je od po tri člana sindikata koji djeluju u rafineriji i tamošnje udruge branitelja.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here